Llengua enyorada

Eugeni Casanova ha recorregut tots els vilatges de la Catalunya Nord cercant parlants de català nadius, és a dir, parlants que van adquirir la llengua catalana a casa de forma natural. D’aquesta recerca n’han sortit una colla d’entrevistes que David Valls ha seleccionat i editat. En aquestes, s’hi pot sentir parlar en rossellonès, capcinès, rossellonès, vallespirenc,cerdà i parlars de transició occitanocatalans.

Hi podem apreciar aquestes varietats del català com també podem sentir com era la vida abans a la Catalunya Nord explicada pels seus protagonistes.

Aquests àudios són uns documents únics que posem a l’abast del gran públic, i que  delectarà a filòlegs i lingüistes, així com  a qualsevol persona que tingui interès en la llengua catalana.  Cal pensar que són els darrers parlants nadius de català a Catalunya Nord. Gent que van adquirir el català de forma natural a casa.

El que farem és que anirem publicant les entrevistes editades de forma regular cada mes perquè els subscriptors les puguin sentir.  Tenim unes 400 entrevistes, pel que tenim corda per temps per anar-les oferint. Aquestes estaran disponibles als subscriptors.

En teniu més informació aquí: on us hi podeu subscriure:

https://catnord.aixeta.cat/ca

àudio de mostra: https://catnord.aixeta.cat/ca/posts/audio-de-mostra

Salutacions,

Eugeni Casanova i David Valls

Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades
http://www.gela.cat
Administració