Jornada: 40 anys de legislació lingüística: balanç i reptes de futur

Escola d'Administració Pública de CatalunyaBarcelona, 18 de setembre de 2019, de 9 a 14 h

La jornada analitzarà, de la mà d’experts i professionals en la matèria, l’evolució de la legislació lingüística des de cinc perspectives sectorials: l’ensenyament, l’ús institucional, el món socioeconòmic, els mitjans de comunicació i el sector audiovisual, i la toponímia. Així mateix, una taula rodona oferirà un espai per debatre les fites assolides i els reptes actuals. La jornada es clourà amb unes conclusions sobre l’estat del reconeixement i la garantia del plurilingüisme i els drets lingüístics, i les perspectives de futur.

L’acte té lloc en el marc del 40è aniversari del restabliment de l’Escola: l’EAPC, fundada l’any 1912, es va restablir el 1979 a l’inici d’un període de recuperació de les institucions d’autogovern en què es van aprovar, no només a Catalunya sinó també a la resta de territoris, les primeres regulacions lingüístiques.

L’any 1983 l’Escola va crear la Revista de Llengua i Dret, la qual des del primer número inclou la secció ‘Legislació, jurisprudència i documentació’, que ha documentat ininterrompudament les novetats legislatives i jurisprudencials en matèria de dret lingüístic. L’equip de cronistes que han fet possible aquesta secció es reuneix per primer cop i, coincidint amb aquesta trobada, l’EAPC i el Consell de Redacció els volen reconèixer la seva tasca, professionalitat i perseverança.

Programa

Inscripcions del personal de la Generalitat de Catalunya: cal que us hi inscrigueu abans del dia 12 de setembre per mitjà d’ATRI (760001/2019-1) o pel circuit que tingui establert el vostre departament o organisme.

Altres persones interessades: cal que us hi inscrigueu a través d’aquest formulari abans del dia 12 de setembre.

Administració