Estada temàtica sobre drets lingüístics

Aquesta tardor la Residència Faber organitza una estada temàtica sobre drets lingüístics (PDF). Us feim arribar el resum de la crida de propostes per si pot ser del vostre interès participar-hi:

Els drets humans i civils relacionats amb el dret individual i col·lectiu a triar la llengua o les llengües per a la comunicació es tenen en prou consideració al món? Es rebutja l’homogeneïtzació cultural forçada? Què defineix el concepte de llengua pròpia d’un territori? Es reconeixen els drets lingüístics individuals (dret a ser reconegut membre d’una comunitat lingüística, dret a l’ús públic i privat d’una llengua…) i els drets lingüístics col·lectius (dret a disposar de serveis culturals, dret a la presència equitativa de la llengua i la cultura en els mitjans de comunicació…)?

L’objectiu d’aquesta residència és reflexionar sobre quin és el valor d’aquesta diversitat lingüística amb persones que tinguin projectes sobre els drets lingüístics. És per això que FaberLlull fa una crida a activistes en la defensa de la diversitat cultural i lingüística, agents de revitalització i antropologia crítica; lingüistes i antropòlegs, investigadors que estiguin treballant en aquest àmbit.

Podreu trobar-ne més informació en aquest enllaç (https://faberllull.cat/ca/residencies/residencies-20-21/drets-linguistics/) i en l’arxiu adjunt.

Així mateix, aprofitam per recordar-vos que el segon vídeo de la campanya “Notícies de Llengua” ja està disponible al canal de Youtube de la Universitat de les Illes Balears: https://www.youtube.com/watch?v=eBIlpjPM9tI&t=1s.

Font: Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears

Inici