Barcelona atrau molts joves que no parlen català (Diari de la Llengua)

Un estudi destaca la identificació amb la llengua del jovent com a clau de l’ús social

La recent publicació de les dades de la ciutat de Barcelona de l’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població (EULP) 2018 ha disparat les alarmes pel baix percentatge de joves entre 15 i 29 anys que té el català com a llengua habitual (19,6%), un percentatge molt inferior al 35,2% del global de Catalunya. Què explica aquesta diferència d’ús del català entre els joves barcelonins de gairebé deu punts respecte del global de la població de la capital catalana (29,3%)?

El sociolingüista Avel·lí Flors-Mas, investigador del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació (CUSC) de la Universitat de Barcelona, explica que “el tipus de població de Barcelona és diferent del de la resta país perquè atrau molts estrangers en edats joves” que van a treballar o a estudiar a la capital catalana i no coneixen el català”. “Hi ha molta població flotant”, diu Flors-Mas. Continuar llegint…

Administració