“Entre la inundació del catanyol i la sequera del purisme: reflexions sobre la qualitat de la llengua en un context de subordinació lingüística”

Diàlegs sociolingüístics III: Isidor Marí i Esteve Valls. Dimecres, 26 de maig a les 18:00, hora de Barcelona.

La SOCS ha demanat a Isidor Marí i a Esteve Valls que contestin dues preguntes: (1) com pot canviar el català sense deixar de ser la mateixa llengua?, i (2) com pot canviar la catalanofonia sense deixar de ser la mateixa comunitat lingüística? Ho faran en sengles intervencions de 20 minuts cada un. Després d’uns 45 minuts de diàleg entre ells, s’obrirà un torn obert al públic connectat perquè hi pugui intervenir. Moderarà l’acte Joan Costa Carreras (vocal de la SOCS).

Per a assistir a la sessió, caldrà haver llegit els documents següents, dels quals hauran partit els ponents:

·         Maresma, Assumpció (23.01.2021). “Jem Cabanes: «Que tinguem tanta por d’ésser qui som és ben bé la marca de l’esclau». Entrevista amb el responsable del llibre d’estil de VilaWeb, que explica per què sense llengua no hi ha país.”

·         Marí, Isidor (2015). “Entre la norma en ús i les propostes normatives: recerca, vehiculació, implantació”. Treballs de Sociolingüística Catalana, 25, p. 141-151. DOI: 10.2436/20.2504.01.96.[http://revistes.iec.cat/index.php/TSC/article/viewArticle/83240]

·         Rodríguez Mariné, Maria (23/01/2021). “¿Però què coi s’empatollen els joves? Els adolescents necessiten un argot propi per afirmar la seva identitat, però fins a quin punt cal que sigui una llengua tan interferida?”.

·         Valls, Esteve (2009). “Ressenya de Goretti Sanmartín Rei. Nos camiños do entusiasmo. Calidade da lingua e planificación. Vigo: Xerais, 2009, 175 pàg.” Revista de Llengua i Dret, núm.52, p.557-561.[http://revistes.eapc.gencat.cat/index.php/rld/article/view/2313]

Notes:

a)    Els textos de Maresma i Rodríguez Mariné s’enviaran a qui s’hi inscrigui.

b)   Els assistents podran demanar certificat d’assistència (previs controls reglamentaris).

El formulari d’inscripció és a l’enllaç https://forms.gle/Z4KsS1mxPcQitrg79.

 

Societat Catalana de Sociolingüística

Administració