X. Lamuela: “Mentalitat de subordinació lingüística i espontaneïtat” | Càtedra Unesco de Diversitat Lingüística i Cultural

Em proposo de recordar les connotacions pròpies de la concepció de les llengües subordinades dins del context històric dels processos de modernització social i d’observar com algunes d’aquestes connotacions, valorades negativament dins del context esmentat, tenen un paper ben diferent en la concepció actual de la subordinació lingüística. Ninyoles es refereix a la concepció de les llengües subordinades amb l’expressió «ideologies diglòssiques», que, després, adaptada en «representacions diglòssiques», ha estat emprada pels sociolingüistes occitans i, en general, dins de la sociolingüística reivindicativa produïda en context francès. Ninyoles (1971: 69) observa: Continuar llegint… Mentalitat de subordinació lingüística i espontaneïtat, per Xavier Lamuela

 

Darreres notes publicades:

  1. Les llengües i la lingüística: paradigmes científics i devocions ocultes, per Joan A. Argenter
  2. La llegenda contemporània, ficció i realitat en un món global, per Carme Oriol
  3. La meva trobada amb la llengua hebrea, per Joan Ferrer
  4. Del llenguatge amb perspectiva de gènere al discurs de la política d’extrema dreta, per Susan Gal

Administració