Notícies SPL Octubre (GenCat)

Notícies més destacades de la SPL del mes d’octubre:

·       Ampli suport parlamentari a l’impuls de la llengua catalana com a element de cohesió El Parlament de Catalunya insta el govern a promoure el Pacte Nacional per la Llengua.

·       El Govern es conjura per assegurar el present i el futur de la llengua catalana  El Departament de Cultura ha reunit avui la Comissió Tècnica de Política Lingüística amb la intenció de treballar des de tots els àmbits del Govern per assegurar el present i el futur de la llengua catalana.

·       S’ha dut a terme la VIII Jornada de Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana. L’aprenentatge del català: de l’aula als entorns d’ús, centrada en experiències d’aprenentatge del català orientades a l’ús, tant les impulsades pel Consorci per a la Normalització Lingüística com d’altres d’àmbit més general i d’altres territoris de parla catalana.

·       Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana i Govern de les Illes Balears defensen la protecció de la llengua pròpia en la Llei estatal de l’audiovisual Els responsables de Política Lingüística dels tres Governs també acorden sumar esforços per impulsar la llengua en les tecnologies del llenguatge i la intel·ligència artificial.

·       El Govern promou amb les entitats civils un front comú a favor del català a l’audiovisual L’objectiu de la trobada ha sigut posar en comú les diferents postures del Govern i de les entitats respecte la llei de comunicació audiovisual espanyola i la catalana.

·       S’inicia el projecte ‘Tàndem cultural’ per afavorir la conversa en català i la creació de noves parelles lingüístiques La iniciativa compta amb la participació del Voluntariat per la llengua, programa de la Secretaria de Política Lingüística que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística.

> Divendres, 12 de novembre: Matinal “Una mirada a la llengua des d’una perspectiva economètrica” a càrrec de Antonio Di Paolo. Professor Agregat del Departament d’Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca AQR-IREA.

    • La matinal tindrà lloc el divendres 12 de novembre a les 10 h (sessió presencial/en línia) Centre de Documentació de la Secretaria de Política Lingüística (Carrer del Portal de Santa Madrona, 6-8. Barcelona).
    • S’exposaran diversos treballs realitzats amb dades de l’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població (EULP), així com amb altres fonts de dades que contenen informació  sociolingüístiques, basats en una perspectiva economètrica que permeten analitzar els efectes causals del coneixement de català i l’impacte de polítiques lingüístiques en diferents resultats socioeconòmics.
Administració