Joves i xarxes socials protagonitzaran la Matinal de Llengua del 3 de desembre

 

Més informació: Joves i xarxes socials protagonitzaran la Matinal de Llengua del 3 de desembre. Llengua catalana

La Secretaria de Política Lingüística obre les inscripcions per assistir a la Matinal de Llengua ‘Joves i xarxes socials. Oportunitats i reptes per al català’ que organitza el divendres 3 de desembre a les 10 h. La sessió es farà al Centre de Documentació de la Secretaria de Política Lingüística i també es podrà seguir en línia.

El secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila iniciarà la sessió, i Avel·lí Flors i Marina Massaguer presentaran els resultats de l’informe Català, youtubers i instagramers. Un punt de partida per promoure l’ús de la llengua, elaborat pel CUSC-UB per encàrrec de la Secretaria de Política Lingüística. La ponència tractarà tres punts: estat de la qüestió sobre la situació del català a les xarxes en els continguts destinats al públic juvenil, les causes de la situació de minorització en què es troba la llengua en aquest àmbit i, finalment, les propostes per revertir-la.

Quarta Matinal de Llengua de 2021
Aquesta serà la quarta Matinal que s’organitza aquest any. Les anteriors s’han dedicat a la situació del català i les tecnologies de la veu, als usos lingüístics a l’Aran i l’anàlisi de la llengua des d’una perspectiva economètrica, a part de la presentació de projectes de creació de continguts i activitats en LSC. Les Matinals de Llengua són sessions tècniques de caràcter monogràfic organitzades per la Secretaria de Política Lingüística. S’adrecen principalment a professionals de la llengua: tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, planificadors i dinamitzadors lingüístics de l’Administració i de serveis lingüístics d’universitats i organitzacions diverses, persones vinculades a entitats de la llengua, etc.

Inscripcions obertes per a la sessió presencial i en línia

Administració