Congrés de Llengües i Interculturalitat

Del 3 al 8 de febrer de 2022 | Descarregueu-vos ací en PDF el programa de mà (actualitzat a 30.1.22)

Dijous, 3.2.2022 | I. Comunicar-se en valencià a l’aula

17.15 h

Recepció de les persones participants.

Benvinguda i inauguració del Congrés a càrrec de Pilar Safont, vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat i d’Anna Oliver Borràs, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià. Hi intervindran: el professor i Medalla d’Or de la Universitat Jaume I, i expresident d’Accció Cultural del País Valencià, Joan Francesc Mira; M. José Martínez, directora de la secció CEFIRE Plurilingüisme; Francesc Mezquita, regidor d’Educació, Participació Ciutadana i Plurilingüisme; i Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Pausa breu

  • Ponència (1) de M. Josep Senent Vidal (Grau en Dret – Universitat Jaume I): «Quan la realitat no són dos més dos».

Pausa breu

  • Ponència (2) a càrrec de Joan A. Traver Martí (Teoria i Història de l’Educació – Universitat Jaume I): «Construint ponts per a la comunicació en valencià a l’aula universitària».

Divendres, 4.2.2022 | II. Educació per a la integració lingüística

17.30 h

  • Ponència d’Avel·lí Flors-Mas (Filologia Catalana i Lingüística General – Universitat de Barcelona) i Júlia Llompart Esbert (Departament de la Didàctica de la Llengua, de la Literatura i de les Ciències Socials – Universitat Autònoma de Barcelona): «Migracions, llengües i interculturalitat: de la recerca a l’acció».

Pausa

  • Taller a càrrec de Júlia Llompart Esbert (Universitat Autònoma de Barcelona).

 

Dilluns, 7.2.2022 | III. Interculturalitat i convivència

17.30 h

  • Ponència d’Anna Marzà Ibáñez i Gloria Torralba Miralles (Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura – Universitat Jaume I): «Textos identitaris: obrir l’aula a les llengües i cultures de tots els infants».

Pausa

  • Taller a càrrec d’Helena Ros Pérez i Vanessa Giner (tècniques del CEAR): «Des d’allà cap a ací: benvingudes a classe».

 

Dimarts, 8.2.2022 | TAULA REDONA

17.30 h

  • Taula amb Anna Marzà, com a conductora, i amb les intervencions de Toni Gil, Yeslem Ali Embarek Fall, Laura Escudero, Helena Ros.

Pausa breu

  • Acte de cloenda, a càrrec d’Inmaculada Rodríguez Moya, vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social i d’Anna Oliver Borràs, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià. Hi intervindrà l’Associació Cant d’Estil de Castelló.
  • Aperitiu de cloenda al hall exterior de l’FCS.