El Pacte Nacional per la Llengua reuneix professionals de tots els sectors per consensuar estratègies de futur per al català

El Departament de Cultura impulsa la jornada “El català, reptes i propostes. El futur de la llengua àmbit per àmbit”

En el marc del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua, el dijous 12 i el divendres 13 de maig tindran lloc, a la seu del Departament de Cultura, les jornades “El català, reptes i propostes. El futur de la llengua àmbit per àmbit”. Obertes a la ciutadania, tenen l’objectiu de debatre sobre la política lingüística del país en els diversos àmbits socials i d’activitat de la societat catalana.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila. Han confirmat la participació personalitats com el productor Jaume Roures; l’economista Miquel Puig; el sociolingüista Albert Branchadell; la vicerectora de la UPC, Imma Ribas; director adjunt del diari Ara, Ignasi Aragay; el cantant i membre del jurat del programa Eufòria de TV3, Lildami, i la directora de L’Avenç, Núria Iceta, entre d’altres.

Les jornades abordaran la situació de la llengua en taules rodones monogràfiques. Es donarà veu tant a experts com a personalitats de cadascun dels següents àmbits: cohesió social; educació i recerca; tecnologies i món digital; cultura; audiovisual; mitjans de comunicació; àmbit socioeconòmic i laboral; salut i atenció sociosanitària; administracions públiques; àmbits estatal, europeu i internacional, i lleure, esport i món associatiu.

Per assistir-hi presencialment o en línia, tothom pot inscriure-s’hi des del web del Pacte Nacional per la Llengua i indicar els blocs temàtics als quals es participarà.

Més informació

Administració