Roser Giménez: “Edat, sexe i llengua inicial en l’elaboració de perfils lingüístics forenses d’adolescents en català”

Ens plau anunciar que Roser Giménez, investigadora en formació del CUSC-UB, defensarà la tesi doctoral “Edat, sexe i llengua inicial en l’elaboració de perfils lingüístics forenses d’adolescents en català” el proper 26 de maig a les 10 h a la Universitat de Barcelona.

La tesi, dirigida per F. Xavier Vila i Moreno i Sheila Queralt, explora les correlacions entre una vintena de trets lingüístics presents a una mostra de parla adolescent (provinent del corpus RESOL) amb tres variables extralingüístiques mitjançant diverses tècniques estadístiques descriptives i inferencials (proves de significació estadística, Anàlisi de Components Principals i arbres de classificació). Es tracta d’un estudi pioner en la sociolingüística i la lingüística forense en llengua catalana i, específicament, en la fonamentació empírica de la perfilació sociolingüística.

La defensa se celebrarà en un acte públic a la Sala de Professors de la 5a planta de l’edifici Josep Carner (Facultat de Filologia i Comunicació, Universitat de Barcelona). Tothom hi és benvingut, si bé s’agrairà que es confirmi l’assistència amb un correu a rosergimenez (arrova) ub (punt) edu per qüestions organitzatives.

CUSC—Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació
www.ub.edu/cusc

Administració