Arquitectures d’escolta – Art, migració i diversitat lingüística

Linguapax es complau convidar-vos a l’esdeveniment “Arquitectures d’escolta – Art, migració i diversitat lingüística“, que tindrà lloc el 24 d’octubre de 10 a 14 hores a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, Carrer Carme 47, Barcelona.
Es tracta d’un esdeveniment multiplicador del projecte europeu La langue des oiseaux, en el qual Linguapax col·labora amb organitzacions artístiques d’Itàlia, França, Alemanya i el Senegal. El projecte té com a objectius enfortir, a través de la formació artística en viu, la vocació i les habilitats artístiques de persones migrants i refugiades, perquè puguin manifestar el seu valor com a membres de la comunitat artística, creativa i cooperativa; i fomentar el discurs artístic sobre la identitat europea des d’una perspectiva postcolonial, promovent l’àmplia diversitat lingüística i la consciència intercultural de la Unió Europea, amb la implementació d’activitats sostenibles i reproduïbles (més informació aquí). L’acte s’emmarca també en la residència Faberllull Olot La langue des oiseux: migració, diversitat i arts a Europa.

Durant l’esdeveniment, presentarem el primer resultat del projecte, el pòdcast “Tapís de veus“, enregistrat durant els tallers d’arts performatives locals i internacionals dirigits a artistes migrants no professionals, que mostra el producte d’un intens experiment de col·laboració entre persones, cultures, llengües i experiències diverses, on cada participant aprèn el llenguatge comú de les arts, però al mateix temps hi aporta les seves llengües, perspectives i vivències
Mònica Pereña, presidenta de Linguapax, donarà la benvinguda i Sonia Antinori, dramaturga, traductora i actriu de teatre, directora de la companya MALTE , il·lustrarà el recorregut del projecte La langue des oiseaux, del qual és coordinadora.
Francesco Bellinzis, investigador independent, amb la dramaturga i directora d’escena Lucía Rojas i la directora de Linguapax, Katjuscia Mattu, explicaran per què és important incloure les persones migrants, i la diversitat lingüística que aporten, en el món artístic europeu.
Conversarem amb Luise Rist, de boat people projekt (Alemanya), Dalia Ferreira, de l’Association Sens Interdits (França), Alessandro Fanni, de l’Association Djarama (Senegal) i la resta de persones participants en el projecte, artistes professionals i no, investigadores i activistes, sobre com obrir les portes del món artístic a les persones migrants i refugiades, i com gestionar i posar en valor la diversitat lingüística, cultural i vivencial que aquestes persones aporten als processos creatius. La participació del públic al debat serà molt benvinguda.
Les llengües de treball seran principalment el català i l’anglès, però oferim traducció i es podrà intervenir també en castellà, francès, italià i alemany.
L’accés és lliure i hi haurà cafè de cortesia. Us podeu inscriure en aquest enllaç.
Administració