Crida de comunicacions en sociolingüística pel VIIIè Congrés Català Internacional de Sociologia

 

Està oberta la Crida de comunicacions per al VIII Congrès Català Internacional de Sociologia i VI Congrès de Joves en Sociologia que es celebraran a Barcelona del 12 al 14 de Juliol de 2023. Com és habitual, podeu enviar les vostres comunicacions al grup de treball en sociolingüística (GT1). I com a novetat, enguany podeu enviar les comunicacions a la sessió conjunta “Migració, educació i llengua”.

Trobareu les instruccions i enllaços a la secció del VIIIè congrés al web de l’ACS  https://acs.llocs.iec.cat/2022/11/21/crida-de-comunicacions-viii-congres-catala-internacional-de-sociologia-i-vi-congres-de-joves-en-sociologia/ o bé directament clicant a aquest formulari  en català, castellà i anglès https://forms.gle/9pnP7f8rg7hVe4uUAUs animem a presentar propostes de contribució i a fer difusió d’aquesta crida en els vostres àmbits.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Natxo Sorolla Departamento de Psicología y Sociología Universidad de Zaragoza

Sessió conjunta. Migració, educació i llengua. 12-14 juliol 2023

Els últims cicles migratoris han posat de manifest la importància de lo lingüístic en les construccions identitàries i la integració socioeconòmica i sociocultural. Això és especialment rellevant en el cas dels joves immigrants i els descendents d’immigrants. Les institucions educatives juguen un paper fonamental en l’aprenentatge de llengües, la formació d’actituds, la socialització de valors i, en general, en la integració d’aquets nois i noies. Catalunya afronta grans gran reptes en aquest àmbit, derivats d’un alumnat “Superdivers” per al qual les llengües tindran un paper clau per a contribuir a millorar la cohesió d’una societat lingüísticament i culturalment diversa. Un camp d’estudi que els sociòlegs/es han de continuar investigant.

VIII Congrés Català Internacional de Sociologia i VI Congrés de Joves en Sociologia

“Construint Equitat i Futurs Sostenibles”

Les diferents tradicions sociològiques han generat coneixements que han contribuït a la construcció d’una realitat social més equitativa, en les relacions de gènere i entre generacions. Això passa també per treballar ara per un futur més sostenible en una perspectiva d’adaptació i resiliència socioambiental. Aquest congrés planteja vincular la construcció activa d’equitat (a partir de la comprensió de les desigualtats socials i les seves dinàmiques), amb el respecte a la diversitat social, cultural i a la biodiversitat, i amb el desenvolupament de teories, recerques i pràctiques socials que promoguin la creació d’alternatives de futurs més sostenibles, més saludables i que generin més espai per a la llibertat, la felicitat individual, el benestar col·lectiu i la democràcia. En un context on és previsible la creixent acumulació d’emergències, és important crear espais de reflexió i coneixement científic per tal d’emprar els nostres coneixements i eines sociològiques per respondre a les emergències i anticipar-les de forma congruent amb construir les millors alternatives de futur.

Instruccions per a l’enviament de les comunicacions:

L’enviament dels resums es farà mitjançant el següent formulari

https://forms.gle/9pnP7f8rg7hVe4uUA

Els abstracts aniran en document adjunt anonimitzats, contenint només el títol de la comunicació i l’abstract. Es poden presentar en Català, Castellà, Anglès o Francès. Han de tenir una extensió màxima de 300 paraules.

Es poden presentar modalitats de recerca empírica/aplicada, revisions teòriques o reflexions metodològiques. Les comunicacions han d’incloure pregunta de recerca, marc teòric, metodologia, principals resultats, i referències bibliogràfiques.

Una persona pot ser autora com a màxim de dues comunicacions.

En cas d’enviar més d’una comunicació s’ha de realitzar un enviament per a cada comunicació.

Si teniu algun dubte escriviu a comunicacions.ccs.acs@gmail.com Calendari

Novembre 2022. Crida per comunicacions fins al 31 de gener

Els coordinadors de GT preparen la seva crida a comunicacions, possibles sessions o activitats conjuntes amb altres GT.

15 Desembre: Termini recepció proposta d’activitats i sessions conjuntes 31 Gener: Límit per rebre propostes de comunicacions
15 Març – Es publica avaluació i selecció per les coordinacions dels GT 15 Març: Inici inscripcions:

  • –  Quota reduïda fins 30 abril
  • –  Quota normal fins 10 de juny
    Maig – Publicació programa
    12 Juliol 2023 – 6è Congrés Joves i activitats prèvies paral·leles 13-14 de juliol 2023 – 8è Congrés Català Internacional de Sociologia