Grup d'Estudis Etnopoètics

Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2021

Els originals es poden fer arribar a la Institució Antoni M. Alcover fins al 22 d’abril.

Els premis Ciutat de Manacor tornen aquest 2021 amb les categories de Novel·la (Premi Ciutat de Manacor Maria Antònia Oliver), Poesia (Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera), Teatre (Premi Ciutat de Manacor Jaume Vidal i Alcover) i Assaig (Premi Ciutat de Manacor Antoni M.Alcover), i una nova categoria de Música, el premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak.


El Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver compta amb una dotació de 5.000 euros. El Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera té una dotació de 3.000 euros. El premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover té una dotació de 4.000 euros. I el premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover té una dotació de 3.000 euros. Totes les obres que hi participin han de ser originals, inèdites i escrites en català. El termini de presentació d’originals comença el 17 de març i finalitza el 22 d’abril. L’acte de lliurament dels premis està previst per dia 5 de juny a les 12 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

 

La nova categoria de Música (Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak) va adreçada a grups i solistes que facin música d’autor, que cantin en català i siguin nous valors de l’escena musical. El premi està dotat amb 3.000 euros per al grup o solista guanyador i 1.000 euros per a cadascun dels dos finalistes, a més de la promoció dels concerts en festivals i cicles culturals per als tres finalistes. A més, el festival BarnaSants de cançó d’autor es compromet a programar una actuació d’un dels tres finalistes en la pròxima edició del festival. L’Ajuntament de Manacor també programarà com a mínim el guanyador a la Fira de la Música de Manacor 2021 prevista per al proper mes de novembre.

 

Bases dels Premis Ciutat de Manacor 2021 [PDF]

Jornada de la Càtedra Baixeras dedicada a Palmira Jaquetti

La Jornada de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català dedicada a Palmira Jaquetti, que havia de celebrar-se el passat 21 d’octubre, es farà, finalment, els dies 23 i 24 d’aquest mes.  Atesa la situació de la pandèmia COVID-19, l’organització de la Jornada ha optat per un model mixt d’actes (uns de presencials i uns altres de virtuals). En tots serà imprescindible inscriure-s’hi mitjançant la butlleta d’inscripció.

Programa [PDF]

Butlleta d’inscripció [PDF]

Cròniques de la XV Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics

S’han publicat dues cròniques sobre la celebració de la XV Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics que va tenir lloc a Perpinyà el 15 i 16 de novembre de 2019 escrites per:

  • Josep Marquès a Estudis de Literatura Oral Popular Studies in Oral Folk Literatures número 9 (2020) [PDF]
  • Sílvia Vèa a Estudis Romànics volum 43 (2021) [PDF]

Les dues cròniques es poden llegir en format PDF als respectius webs d’aquestes revistes.

Novetat editorial: Estudis de Literatura Oral Popular núm. 9

Estudis de Literatura Oral Popular / Studies in Oral Folk Literature núm. 9 (2020)

Després de vuit números publicats de la revista, cadascun d’ells dedicat de manera monogràfica a un tema d’estudi de la literatura oral popular, en aquest novè acollim treballs diversos que no estan acotats a un aspecte específic.

Enllaç a la revista: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/index

Enllaç al número 9: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/issue/view/187 

Novetat editorial: Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalana

Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalanaEdició a cura de Josep Temporal i Sílvia Veà. La Vall d’Uixó: Grup d’Estudis Etnopoètics de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, setembre de 2020, 143 pàgines. ISBN:978-84-9965-557-4.

→ descarregar el llibre

→ llegir el llibre en línia

→ comprar el llibre en paper

Ajornament de la XVI Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics (Girona)

Davant les últimes restriccions per la Covid-19, i després d’una consulta amb els participants i assistents, la comissió gestora del Grup d’Estudis Etnopètics (GEE) ha decidit la suspensió i ajornament de la XVI Trobada del GEE, que havia de celebrar-se els dies 13 i 14 de novembre de 2020 a l’Institut d’Estudis Gironins de Girona.

El dissabte 14 de novembre, a les 10 h., tindrà lloc l’assemblea anual del GEE per videoconferència, amb l’ordre del dia següent.

  1. Informe de la Comissió Gestora.
  2. Acord, si escau, sobre l’enviament del llibre Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalana.
  3. Acord, si escau, sobre l’import de l’ajut a sol·licitar a la SCLL en relació al finançament del llibre anual del GEE.
  4. Decisió, si escau, sobre l’edició del llibre anual del GEE 2020.
  5. Decisió, si escau, sobre la celebració de la Trobada del GEE l’any 2021.
  6. Acord, si escau, sobre la renovació de la Junta Gestora.
  7. Torn obert de paraules.

Els socis del GEE que hi desitgen participar hauran de demanar l’enllaç de la connexió a qualsevol dels membres de la comissió gestora.

 La Comissió Gestora del GEE

Carme Oriol, Àngel Vergès i Alexandre Bataller

XVI Trobada del GEE

Segueix-nos!

Esdeveniments

  • No hi ha novetats

Arxiu d’entrades

Subscripció