Grup d'Estudis Etnopoètics

Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2021

Els originals es poden fer arribar a la Institució Antoni M. Alcover fins al 22 d’abril.

Els premis Ciutat de Manacor tornen aquest 2021 amb les categories de Novel·la (Premi Ciutat de Manacor Maria Antònia Oliver), Poesia (Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera), Teatre (Premi Ciutat de Manacor Jaume Vidal i Alcover) i Assaig (Premi Ciutat de Manacor Antoni M.Alcover), i una nova categoria de Música, el premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak.


El Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver compta amb una dotació de 5.000 euros. El Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera té una dotació de 3.000 euros. El premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover té una dotació de 4.000 euros. I el premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover té una dotació de 3.000 euros. Totes les obres que hi participin han de ser originals, inèdites i escrites en català. El termini de presentació d’originals comença el 17 de març i finalitza el 22 d’abril. L’acte de lliurament dels premis està previst per dia 5 de juny a les 12 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

 

La nova categoria de Música (Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak) va adreçada a grups i solistes que facin música d’autor, que cantin en català i siguin nous valors de l’escena musical. El premi està dotat amb 3.000 euros per al grup o solista guanyador i 1.000 euros per a cadascun dels dos finalistes, a més de la promoció dels concerts en festivals i cicles culturals per als tres finalistes. A més, el festival BarnaSants de cançó d’autor es compromet a programar una actuació d’un dels tres finalistes en la pròxima edició del festival. L’Ajuntament de Manacor també programarà com a mínim el guanyador a la Fira de la Música de Manacor 2021 prevista per al proper mes de novembre.

 

Bases dels Premis Ciutat de Manacor 2021 [PDF]

Jornada de la Càtedra Baixeras dedicada a Palmira Jaquetti

La Jornada de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català dedicada a Palmira Jaquetti, que havia de celebrar-se el passat 21 d’octubre, es farà, finalment, els dies 23 i 24 d’aquest mes.  Atesa la situació de la pandèmia COVID-19, l’organització de la Jornada ha optat per un model mixt d’actes (uns de presencials i uns altres de virtuals). En tots serà imprescindible inscriure-s’hi mitjançant la butlleta d’inscripció.

Programa [PDF]

Butlleta d’inscripció [PDF]

Cròniques de la XV Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics

S’han publicat dues cròniques sobre la celebració de la XV Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics que va tenir lloc a Perpinyà el 15 i 16 de novembre de 2019 escrites per:

  • Josep Marquès a Estudis de Literatura Oral Popular Studies in Oral Folk Literatures número 9 (2020) [PDF]
  • Sílvia Vèa a Estudis Romànics volum 43 (2021) [PDF]

Les dues cròniques es poden llegir en format PDF als respectius webs d’aquestes revistes.

Novetat editorial: Estudis de Literatura Oral Popular núm. 9

Estudis de Literatura Oral Popular / Studies in Oral Folk Literature núm. 9 (2020)

Després de vuit números publicats de la revista, cadascun d’ells dedicat de manera monogràfica a un tema d’estudi de la literatura oral popular, en aquest novè acollim treballs diversos que no estan acotats a un aspecte específic.

Enllaç a la revista: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/index

Enllaç al número 9: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/issue/view/187 

XVI Trobada del GEE

Segueix-nos!

Esdeveniments

  • No hi ha novetats

Arxiu d’entrades

Subscripció