IV Curs de Cultura Popular: «Mites i llegendes: realitat, història i fantasia»

Cartell Mites i llegendes

El IV Curs de Cultura Popular, sobre «Mites i llegendes: realitat, història i fantasia», és una nova edició del Curs de Cultura Popular que, amb caràcter biennal, es convoca des de l’any 2004 amb la implicació  de diverses universitats i institucions. Si el I Curs de Cultura Popular es va organitzar en la Seu Universitària de la Marina de la Universitat d’Alacant (del 28 al 31 d’octubre de 2004, sobre «La narrativa oral: rondalles i llegendes en l’imaginari col·lectiu contemporani»), el II Curs va ser organitzat per la Universitat de les Illes Balears (a Cala Millor, del 26 al 29 d’octubre de 2006, sobre «La poesia oral: gèneres, funcionalitat i pervivència»), i el III Curs per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (del 23 al 25 d’octubre de 2008, a Salou, sobre «El rei Jaume I en l’imaginari popular i en la literatura»), assumit ja pel Grup d’Estudis Etnopoètics.

El IV Curs de Cultura Popular, sobre «Mites i llegendes: realitat, història i fantasia», tindrà lloc a Altea, del 25 al 27 de novembre de 2010, i serà organitzat per la Universitat d’Alacant. Entre els objectius més seductors de la cita hi ha l’atenció -divulgativa, distesa, amena, lúdica i incompromesa- de les qüestions següents: quins perfils caracteritzen el llegendari contemporani?; com es forja i es preserva la percepció màgica de la existència?; com emparenta la mitologia clàssica amb les nostres llegendes i rondalles populars?; quins són els racons i els paisatges que inviten a fantasiejar i que mereixen una llegenda?; com és l’aurèola fantàstica que s’ha conformat al voltant de personatges històrics com el cavaller Rotlà, Jaume I, Al-Azraq, sant Vicent Ferrer, el comte Mal, etc.?; a què respon, aquesta aurèola llegendària?; quins són els elements de la història que inspiren l’imaginari col·lectiu? Fins on arriba, en el cas dels valencians, mallorquins i catalans, la confusió entre realitat, història i fantasia?

Trobareu tota la informació al tríptic, que es pot descarregar en pdf clicant la imatge. Per formalitzar la inscripció, cal que ompliu la butlleta i seguiu les instruccions de pagament a l’adreça: http://www.ua.es/dfc/formulari_ivcurs.html

Tríptic Mites i llegendesTríptic Mites i llegendes

One Response to IV Curs de Cultura Popular: «Mites i llegendes: realitat, història i fantasia»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVII Trobada del GEE
Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Subscripció