Novetat editorial: Dones catalanes llegendàries

Joan Soler i Amigó. Dones catalanes llegendàries. Reines, comtesses i heroïnes. Sant Vicenç de Castellet: Farell Editors, 2010.

Dones catalanes

Aquest llibre aplega per primer vegada històries de reines, comtesses i heroïnes que han destacat en la memòria popular de Catalunya. Hi trobareu dones espavilades, astutes, enamorades, mares, guerreres, santes, bruixes, monges, cortesanes, malcasades, pelegrines, governantes o influents en la política. En elles s’hi pot copsar una humanitat sensible i una intel·ligència emotiva, teixida de sentiments, aspiracions, gestos i valors significatius. Esquiven els rols establerts per la societat patriarcal, i fugen de la passivitat i la submissió, del marc estrictament domèstic. Si a vegades sabem més coses de reines, comtesses i heroïnes a través del llegendari que de la història és perquè el poble se les ha fet seves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVIII Trobada del GEE
Arxiu d’entrades