Novetat editorial: A la plaça fan ballades

Ferran Riera Vives. A la plaça fan ballades. Una història de les músiques d’arrel als Països Catalans. Valls: Cossetània Edicions, 2010.

La música popular, la música viscuda de forma activa i participativa —no la música de masses, que és una altra cosa— ha viscut des de l’inici de la humanitat en permanent lluita contra els poders establerts, religiosos, polítics, militars. Per això ha rebut molts, moltíssims, pals, però sempre ha aconseguit sobreviure, tot i que ha perdut uns quants llençols en cada bugada. Als Països Catalans se n’han perdut moltíssims, de llençols, en aquesta llarga història, fins a posar en perill la continuïtat de la mateixa música tradicional. No obstant, gràcies a l’esforç d’unes quantes persones i col·lectius, el gènere ha reviscolat i, des de fa vint anys, viu una revifalla que ningú li hauria pronosticat. A la plaça fan ballades intenta aproximar-se al fenomen històric de la música popular i a la seva evolució a les terres de cultura i de parla catalana.

La presentació del llibre tindrà lloc dijous 10 de febrer, a les 8 del vespre, al Centre Artesà Tradicionàrius (Travessia de Sant Antoni, 6. Barcelona). L’acte anirà a càrrec de Jaume Amella.

Més informació: Cossetània Edicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVIII Trobada del GEE
Arxiu d’entrades