Exposició Dotze Dones, Tretze Bruixes. Mites i llegendes del Montseny

El dissabte 30 d’abril el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella presenta l’exposició «Dotze dones, Tretze bruixes. Mites i llegendes del Montseny», un tast de llegendes populars de les valls del Montseny que traslladaran el visitant a indrets fantàstics però també reals del massís del Montseny (Arbúcies, Montsoriu, Gualba, Pla de la Calma, Viladrau…), de la mà de personatges màgics i populars com la Dona d’Aigua, la Bruixa Guilleuma, el Cap d’Estopes, la Mort, els Tres Bisbes, el llop, els dansaires… Els textos, a cura de Jordina Boix, s’il·lustren amb els dibuixos de Delphine Labedan. Les autores ja van presentar La Bruixa Guilleuma, el primer número de la col·lecció Contes del Montseny, editat també pel MEMGA. L’exposició es podrà visitar del 21 d’abril al 22 de maig de 2011.

Tretze bruixes

Les valls i carenes del Montseny han sigut escenari de fets històrics, llegendes i rondalles que s’han transmès de forma oral de generació en generació. Aquest imaginari ha contribuït a modelar i engruixir el bagatge cultural d’unes societats que han fet de la terra la seva raó de ser. L’exposició Dotze dones, tretze bruixes, organitzada pel Museu Etnològic del Montseny, presenta un recull de tretze narracions populars. El visitant podrà fer un recorregut entre personatge com les bruixes del Gorg Negre, la Dona d’Aigua d’Arbúcies, els llops del pla de la Calma, la Mort i el carboner… com si es tractés d’un llibre de gran format.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XV Trobada del GEE

Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalana (Perpinyà, 15-16/11/2019).

Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Subscripció