Novetat editorial: Una persona amb un sac penjant

MAPASONOR [Projecte Oïdes Mediterrànies]. Una persona amb un sac penjant. Viatge musical per les illes mediterrànies (Creta, Sicília i Balears). Caramella: «Els llibres de Caramella, 1». Inclou DVD.

Llibre Caramella 1

Una persona amb un sac penjant. Viatge musical per les illes mediterrànies és un itinerari per quatre illes de la Mediterrània (Creta, Mallorca, Menorca i Sicília) que va portar a entrevistar persones i associacions que van obrir la porta a la cultura popular dels seus territoris. Però també aquest llibre és un manifest, un ideari sobre què és la cultura popular. Persones com en Toni Torrens afirmen: «Sa cultura popular l’entenc com una persona que neix amb un sac penjant a s’esquena i que cada dia hi posa una cosa. Jo fa 71 anys que duc aquest sac penjat a s’esquena i en 48 hores he après moltes de coses. Són coses que he anat assimilant i posant en ets sac. I es dia que jo me n’aniré, ets sac quedarà, s’obrirà sa tela, i de totes ses coses que hauré anat posant al llarg des 71 anys qualquna en quedarà per en terra que qualqú l’arreplegarà. I que en deixen una cada un, t’imagines sa quantitat de coses que porem deixar per sa gent que vendrà?».

Una primer part del llibre la constituteixen els capítols monogràfics dedicats a Creta, Sicília i Balears basat en el treball de camp i les entrevistes que els membres de Mapasonor van realitzar durant el seu viatge. A continuació, autors com Jordi Alsina, Nuccia Maugeri, Robert Alzina i Francesc Vicens s’aproximen a aquestes realitats a partir d’articles d’anàlisi concrets que enriqueixen el coneixement sobre la kritikà (Creta), el cant dels lamentatori (Sicília), el glosat de Menorca i les tonades de camp a Mallorca. Complementa l’edició del llibre un DVD que inclou tres dels documentals que va generar el projecte Oïdes Mediterrànies: «Piazza-Isole-Montagna. Música i vida a Sicília»; «D’es Castell a sa Pobla. Construint la cultura popular» i «València, Istanbul, Tessalònica, Kabul. Oïdes Mediterrànies».

La presentació del llibre tindrà lloc el 6 de novembre, a 2/4 de 2 de la tarda, a la Llotja Professional (plaça Porxada de Manresa), dins la celebració de la Fira Mediterrània de Manresa 2011. Més informació: Revista Caramella i La Teiera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XV Trobada del GEE

Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalana (Perpinyà, 15-16/11/2019).

Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Subscripció