Encontre GRENO a l'Hotel Balneari Mondariz

Entre el 7 i l’11 de novembre s’ha celebrat l’Encontre de GRENO (Grup de Recerca Europeu sobre Narrativa Oral). La trobada, organitzada per la Universitat de Vigo i la Fundación Carlos Casares, ha tingut lloc a l’Hotel Balneari Mondariz i ha reunit una vintena d’especialistes en folklore i literatura oral de diversos països (Alemanya, Grècia, França, Portugal, Espanya, Dinamarca, etc.). Les comunicacions i debats s’han centrat en el tema de la figura femenina en el llegendari europeu, analitzada des de punts de vista molt diversos i a la llum que aporten nombrosos relats llegendaris que giren entorn de la figura femenina en relació al seu context social.

La trobada ha gaudit d’un espai extraordinari per a l’estada dels investigadors i les reunions de treball, ja que compta amb uns espais perfectament equipats per a reunions i exposicions, cosa que ha facilitat les realitzacions dels seminaris i debats del grup GRENO. Es tracta de l’Hotel Balneari Mondariz, situat en un entorn privilegiat de Galícia on brollen aigües termals que resulten excel·lents per a la salut. Dins la tradició de les millors zones balneàries d’Europa, aquest indret compta des del s. XIX amb unes instal·lacions adients per a aprofitar els beneficis de les aigües. Actualment, l’hotel compta amb unes magnífiques instal·lacions que conserven tot l’encant i la tranquil·litat del s. XIX però també aporten totes les comoditats pròpies del s. XXI. L’acollida i disponibilitat del personal del balneari i l’hotel han estat, també, magnífiques. Pròximament la Universitat de Vigo i la Fundación Carlos Casares publicarà les actes de la Trobada, per posar a l’abast del públic les interessants aportacions dels especialistes que han treballat el tema.

Les fotografies que acompanyen aquest text són obra de Celeste Seoane i han estat cedides amablement per la Fundación Carlos Casares.

GRENO 2011

Els membres del grup GRENO a la trobada (Fotografia de Celeste Seoane)

GRENO 2011

Una de les sessions de treball (Fotografia de Celeste Seoane)

GRENO 2011

L'Hotel Balneari Mondariz, espai de l'encontre (Fotografia de Celeste Seoane)

Una resposta a Encontre GRENO a l'Hotel Balneari Mondariz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XV Trobada del GEE

Mons reals i imaginats en l’etnopoètica catalana (Perpinyà, 15-16/11/2019).

Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Subscripció