Josep Temporal guanya el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig

El passat divendres 31 de maig va tenir lloc a Manacor el lliurament dels Premis Ciutat de Manacor 2013.

Josep Temporal, membre del Grup d’Estudis Etnopoètics, ha guanyat el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni Maria Alcover amb l’obra “Rondalla Meravellosa i filosofia. Una fonamentació antropologicoètica”.

foto_parnot258491

Imatge de tots els premiats. Font: Ajuntament de Manacor (www.manacor.org)

foto_parnot258493

Josep Temporal en el moment de rebre el premi. Font: Ajuntament de Manacor (www.manacor.org)

Josep Temporal (Olesa de Montserrat, 1963) ha centrat la seva labor investigadora en l’àmbit de la rondalla meravellosa, a la qual dedicà la seva tesi doctoral en filosofia, i en el de les relacions entre literatura i filosofia. És professor de filosofia a un institut de secundària del Baix Llobregat. Està vinculat a la Universitat de Barcelona com a investigador en un grup de recerca en filosofia.

Ha publicat obres que inclouen recerca filosòfica, l’edició d’un text literari i la literatura infantil, com per exemple: Galàxia Propp. Aspectes literaris i filosòfics de la rondalla meravellosa; Ètica i literatura catalana. Una aproximació pràctica a conceptes morals a través de la literatura; l’edició crítica del text de Joan Povill i Adserà, La Passió i mort de N.S. Jesucrist, i Petita història de la Passió d’Olesa.

Ha obtingut diversos premis: Premi de recerca “Vila d’Olesa” (1987): per l’edició crítica del text actual de la Passió d’Olesa de Montserrat: Joan Povill i Adserà, La Passió i mort de N.S. Jesucrist. IX Premi de Cultura Popular Valeri Serra Boldú (1997): pel treball Galàxia Propp. Aspectes literaris i filosòfics de la rondalla meravellosa. Premio Internazionale di Studi Demoetnoantropologici G. Pitrè – S. Salomone Marino / Città di Palermo (1999): pel treball Galàxia Propp. Aspectes literaris i filosòfics de la rondalla meravellosa. XXVIII Premi de Filosofia Arnau de Vilanova, atorgat pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (2009): pel treball Mimesi, metateatre i situacionisme. Tres perspectives sobre la funcionalitat pedagogicoètica del teatre.

Més informació: Ajuntament de Manacor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVI Trobada del GEE
Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Subscripció