Ramona Violant, Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2014

Ramona Violant i Ribera ha rebut el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2014 atorgat per l’Associació Cultural Joan Amades.

violant

En l’edició de 2014 l’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) ha atorgat el premi a Ramona Violant i Ribera per la seva trajectòria i el seu compromís amb la cultura popular i tradicional. Ramona Violant, de 80 anys, ha dedicat tota una vida a l’estudi i a la divulgació del folklore i l’etnografia catalana, destinant especial atenció a la zona pirinenca del Pallars. El seu esforç per deixar constància de la tradició oral i de la literatura la fan mereixedora del Premi Joan Amades de Cultura Popular 2014.

Des de l’ACJA s’ha valorat la contribució que Ramona Violant ha fet al patrimoni cultural del país al llarg dels anys i es vol reconèixer una tasca constant que sovint ha passat massa desapercebuda. Després que l’any 1976 renunciés al seu càrrec a la Universitat de Barcelona, la memòria de les tradicions orals, festes, i costums que Violant ha anat recopilat formen una obra cabdal per a la comprensió de les arrels de la nostra cultura avui i en el futur. Gràcies a persones com ella moltes d’aquestes tradicions recollides arreu de la geografia catalana correrien el risc de desaparèixer, oblidades amb el pas del temps, esborrant d’aquesta manera les arrels de la identitat col·lectiva.

Ramona Violant és filla del conegut etnògraf d’origen pallarès Ramon Violant i Simorra (1903-1956), amic de Joan Amades i amb qui va treballar colze a colze en la secció etnogràfica del Museu d’Indústries i Arts Populars de Barcelona.

Font: Associació Cultural Joan Amades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XIV Trobada del GEE

Paisatge i conflicte social: coves, refugis i trinxeres (La Vall d’Uixó, 16-17/11/2018).

Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Administrador web
Subscripció