La ciutat a cau d’orella. 5a edició: Cicle de llegendes i misteris

cartell-llegendes-urbanes-2016-v1

Tarragona ha acollit al llarg dels segles històries i personatges que han omplert els seus carrers de vida i de misteris. Algunes d’aquestes històries s’han mantingut gràcies al boca-orella i a la feina dels cronistes que les han deixat per escrit. Segles després, els carrers de la ciutat encara són l’escenari d’aquestes històries, però, quina part és real i quina no? En una societat que es mou a cop de clic, quin sentit tenen avui aquestes llegendes? Com s’han adaptat als nostres dies? En aquesta nova edició de La ciutat a cau d’orella dedicada, en el seu cinquè aniversari, a les llegendes de Tarragona, us convidem a (re)descobrir espais llegendaris com la torre del Pretori, la catedral o la casa Castellarnau i personatges nostrats com els apòstols de la Seu, les rates de la processó i santa Tecla.

Més informació i inscripcions: www.tarragonajove.org

Dossier de premsa: pdf

INVASIÓ DE LLEGENDES

Del 24 d’octubre al 18 de desembre (Dl de 15h a 20h; Dt a dv, 10 a 20h; Ds de 10 a 14h)

Biblioteca Pública de Tarragona

El braç de santa Tecla, el fantasma de la casa Castellarnau, la cambra fosca de la torre del Pretori, la processó de les rates, el misteri dels apòstols de la Catedral…vine a la biblioteca i emporta’t la Tarragona més llegendària. A la vegada, de dilluns a divendres, els i les alumnes de les escoles i instituts de Tarragona descobriran les històries i successos que perviuen entre els carrers i les cases des de temps immemorables.

 

MISTERIS A LA CASA CASTELLARNAU Divendres 4 de novembre (21h) / Gratuït

Casa Castellarnau / 12 a 30 anys

Construïda al segle XV, al llarg dels temps ha estat el lloc de residència d’algunes de les famílies més influents de Tarragona. Encara ara a les parets ressona la música dels misteris que s’hi amaguen.

 

 AH DE LA TORRE!

Divendres 11 de novembre (21h) / Gratuït

Pretori / 12 a 30 anys

Al llarg dels segles, la torre del Pretori ha tingut diversos usos; des de formar part del fòrum provincial romà, passant per castell en època medieval, dipòsit de material bèl·lic o presó. Les històries i llegendes al seu voltant ens recorden el seu passat, maleit per l’estada de Ponç Pilat a la torre.

 

 MALEÏTS LLIBRES MALEÏTS!

Dijous 17 de novembre (18 a 20h) / Gratuït

Espai Jove Kesse / + 13 anys

Al llarg de la història i en diverses cultures han existit llibres que, per una raó o d’altra, es deia que amagaven alguna maledicció per als seus lectors. Us convidem a fer un recorregut transgressor per aquests llibres per intentar descobrir-ne els secrets sense tornar-nos bojos pel camí.

Coorganitza: Escola de Lletres de Tarragona

 

 “LLEGENDES EN VEU ALTA” Recital d’oralitat

Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse

Divendres 18 de novembre (22h) / Gratuït

Espai Jove Kesse / + 12 anys

El grup de joves de l’Aula de Teatre Kesse ens ofereix un recull de les llegendes i històries increïbles succeïdes a Tarragona i al camp en els darrers segles. Una imponent posada en escena que ens serà difícil d’oblidar.

 

 LA TARRAGONA FANTASMA

Dijous 24 de novembre (18 a 20h) / Gratuït

Espai Jove Kesse / + 13 anys

Què podríem dir d’una Tarragona fantasma? Coneixem els fantasmes que habiten la nostra ciutat? Com seria una Tarragona post-apocalíptica? Veniu a conèixer algunes propostes ben curioses per fer treballar la imaginació. Però compte! Allò que pensem pot arribar a fer-se realitat…

Coorganitza: Escola de Lletres de Tarragona

 

 JOC DE TRONS

Divendres 25 de novembre (21h) / Gratuït

Plaça de les Cols/ 12 a 30 anys

El Rei Pere el Cerimoniós va voler apoderar-se de la ciutat de Tarragona. Un poder que el fa fer enfrontar amb l’Església i l’Arquebisbe com a representant del Papa. Segons la llegenda, l’aparició de Santa Tecla va decidir el destí de la nostra ciutat i del rei.

 

 ENGANYS DES DE FA MIL ANYS

Divendres 2 de desembre (21h) / Gratuït

Pla de la Seu / 12 a 30 anys

L’ombra de l’apocalipsi s’estén per la ciutat. Els enganys, la malícia i l’ambició sense límits assolen la comarca. El canvi de segle ha portat la transformació del món i de la societat. Quan el gat no hi és, les rates ballen.

 

ESPAIS LLEGENDARIS DE TARRAGONA

Diumenge 18 de desembre (11h) / Gratuït

Plaça de les Cols / a partir de 12 anys

Us convidem a visitar els espais més llegendaris de Tarragona en aquesta ruta. Comptarem amb convidats inesperats que ens explicaran què va passar en alguns dels racons més coneguts de la ciutat. Segur que després d’aquest visita els veureu amb uns altres ulls! *amb la presència d’Emili Samper, autor del llibre Llegendes de Tarragona (2014), doctor en Filologia Catalana i Màster en Estudis Superiors de Llengua, Cultura i Literatura Catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVIII Trobada del GEE
Arxiu d’entrades