Novetat editorial: Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l’art de brodar rondalles

Laura Villalba Arasa. Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l’art de brodar rondalles. Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú. Publicacions de l’Abadia de Montserrat, març de 2019, 212 pàgines, 16 euros. ISBN: 978-84-9191-049-7.

Adelaida Ferré i Gomis (Barcelona 1881 – 1955) va dedicar bona part de la seua vida a l’estudi i la recopilació de folklore. A pesar dels seus mèrits en aquest camp, la història del folklore —i, en conseqüència, la història en general—, no se l’ha tinguda prou en compte. Cal recuperar el seu nom de l’oblit i del silenci. Cal començar a recuperar-ne la memòria. I preservar-la. Adelaida Ferré i Gomis, folklorista presenta per primera vegada junta, transcrivint-la, editant-la, ordenant-la i estudiant-la, una part menuda de la rondallística que ella va recollir: vint-iun textos en forma de petit rondallari ordenats i catalogats segons el sistema internacional d’Aarne/Thompon/Uther.
Per a una lectura còmoda de l’obra, els textos —sense interrupcions— es presenten separats del seu estudi i catalogació. El conjunt ve precedit per la presentació de la figura d’aquesta interessantíssima dona en el seu context històric i familiar, la seua formació i la seua trajectòria professional. Amb aquest volum s’allarga la nòmina coneguda de folkloristes catalanes i es fa gran el gros de la narrativa oral dels Països Catalans publicada.

Més informació: Publicacions de l’Abadia de Montserrat

One Response to Novetat editorial: Adelaida Ferré i Gomis, folklorista: l’art de brodar rondalles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVIII Trobada del GEE
Arxiu d’entrades