Novetat editorial: Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes. De juliol a desembre

Aureli Capmany. Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes. Volum 2. De juliol a desembre. Il·lustracions: Eva Sánchez. Pròleg de Maria Aurèlia Capmany. Guies de Xavier Cortadellas. Edicions Sidillà, Col·lecció la Talaia clàssics, 6, 2019. 296 pp. 20 euros. ISBN: 978-84-949281-3-0.

Aureli Capmany es va interessar sempre per la cultura popular. En el Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes ens ofereix una passejada per la Catalunya més festiva, especialment per Barcelona. El segon volum està centrat en les festes tradicionals que se celebren entre juliol i desembre. Hi trobem des de la festa major del Raval de Barcelona a la de Tarragona o a les Fires de Girona, l’estiuet de Sant Martí, Tots Sants, el tió de Nadal o Cap d’Any, que és la nit en què les bruixes catalanes es troben per fer ballades. Algunes d’aquestes tradicions encara són ben vives. Altres s’han perdut. Com Aureli Capmany, nosaltres també pensem que val la pena que es preservin.

Més informació: Edicions Sidillà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XIV Trobada del GEE

Paisatge i conflicte social: coves, refugis i trinxeres (La Vall d’Uixó, 16-17/11/2018).

Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Administrador web
Subscripció