Novetat editorial: Una història de la literatura popular valenciana (1873-2019)

Vicent Vidal Lloret. Una història de la literatura popular valenciana (1873-2019). Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú, 30. Publicacions de l’Abadia de Montserrat, març de 2020, 264 pàgines, 19,50 euros. ISBN:978-84-9191-101-2.

La recol·lecció i l’estudi de la literatura oral popular al País Valencià han generat unes aportacions considerables. En aquest llibre s’analitzen les obres, els autors i les institucions que s’han dedicat a aquest tipus de literatura entre 1873 i 2019 en relació amb les vicissituds històriques i culturals que els han fet possibles. L’anàlisi parteix d’una fonamentació teòrica que té presents els estudis previs sobre el tema i que permeten comparar la situació valenciana dins del marc del domini lingüístic compartit. Així, se’n descriuen, se n’examinen i se’n valoren els elements principals dins d’una periodització que ha de permetre caracteritzar els contextos i la producció. I s’ofereix un repàs a les contribucions més rellevants i a les tendències generals que s’hi observen, cosa que pot contribuir a interpretar-les justament.

Més informació: Publicacions de l’Abadia de Montserrat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

XVII Trobada del GEE
Segueix-nos!

Esdeveniments
  • 07.10. - 08.10.2022 |
    X Seminari Internacional d’Estudis Transversals: Dones de llegenda
    » Més informació «
Arxiu d’entrades
Subscripció