Caterina Valriu guanya el Premi Mallorca d’Assaig

Caterina Valriu, membre del Grup d’Estudis Etnopoètics, ha guanyat el Premi Mallorca d’Assaig del Consell de Mallorca amb “Les rondalles que l’Arxiduc no va publicar”. El jurat n’ha valorat especialment la importància d’haver localitzat, a partir de la recerca arxivística, aquesta part d’obra inèdita de l’Arxiduc i haver-la posat a la disposició del gran públic. Així mateix, també n’han destacat la rigorositat i la claredat expositiva. Aquest guardó està dotat amb 19.000 euros.

Caterina Valriu Llinàs (Inca, 1960), Premi Mallorca d’Assaig 2021. Doctora en Filologia i en Antropologia, és catedràtica de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears, investigadora, escriptora i narradora oral. Les seves línies de recerca són la literatura de tradició popular i la literatura infantil i juvenil. Ha publicat un gran nombre de monografies i articles -tant acadèmics com divulgatius- entorn de les rondalles, els cicles i els personatges llegendaris, la història de la literatura infantil i juvenil, la didàctica de la literatura i la dinamització de la lectura, les tècniques de narració, el costumari, etc. Entre les seves obres de recerca sobre narrativa d’arrel oral podem destacar El rei en Jaume I, un heroi històric, un heroi de llegenda, Sant Vicenç Ferrer: història, llegenda i devoció, El comte Mal, entre la història i la llegenda -els tres en col·laboració amb Tomàs Vibot-, Contes et légéndes d’Espagne i els reculls d’articles Paraula Viva i Imaginari compartit. Com a autora de llibres per joves lectors cal destacar títols com Mare d’on venen els infants? -amb il·lustracions de Toni Galmés- Premi Mallorca 2020, L’amic de paper, el llibre solidari Quatre retocs i Les banyes d’en Cucarell, entre d’altres. Amb el nom de «Catalina Contacontes» fa més de trenta anys que explica contes de viva veu a tota mena de públics i treballa per la difusió de la literatura en tots els àmbits: centres educatius, institucions cultural i també a les xarxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVIII Trobada del GEE
Segueix-nos!

Esdeveniments
  • No hi ha novetats
Arxiu d’entrades
Subscripció