Delegació de la Garrotxa

Dijous 4 de març, a les 19 h, tindrà lloc el «I Seminari virtual de la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural», amb el títol Seguiments i recerca ornitològics a la Garrotxa.

Malgrat la greu situació sanitària del país, la delegació de la Garrotxa de la ICHN vol continuar celebrant els seus seminaris anuals que permeten que els investigadors que treballen a la Garrotxa en temes naturals tinguin un espai des d’on explicar els seu treballs. Cartell.

Així, doncs, de manera virtual, s’ha programat una sèrie de seminaris de format reduït que substituiran el seminari general que se celebrava un cop l’any. Per aquesta primera trobada es preveuen quatre ponències de 15 minuts cada una, seguides per un torn de preguntes d’uns 15 minuts més. Continua llegint

Delegació d’Osona – GNO

Sortides naturalistes «Descobreix els ecosistemes naturals» 2021

Com cada any, la delegació d’Osona-ICHN, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, el Museu del Ter i l’Ajuntament de Manlleu, han organitzat el programa anual d’activitats i sortides naturalistes, gratuïtes i obertes a tothom. També compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, Taller de Geologia, el Grup Orquidiològic de Catalunya, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

Aquest 2021 destaca per un augment del nombre d’activitats proposades respecte als altres anys: un total de 21, que tindran l’objectiu de divulgar el coneixement sobre els sistemes naturals d’Osona. Consulteu el programa complet

Enguany, a causa de les restriccions sanitàries, les sortides no començaran fins al mes d’abril. Abans però, es faran tres xerrades online: una sobre el Projecte Gat Fer, una altra sobre Geologia i una tercera sobre el projecte Atles d’orquídies d’Osona. Les xerrades es podran seguir en directe al canal de YouTube del Museu del Ter.

Per a més informació, seguiu aquest enllaç.

Consulteu el web del GNO

Ajut ICHN a la Dona Naturalista

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, la ICHN convoca l’Ajut ICHN a la Dona Naturalista, que en aquesta primera edició es dedica a la briòloga Creu Casas i Sicart.

Destinatàries: investigadores naturalistes dels Països Catalans que presentin una proposta per desenvolupar un projecte de recerca naturalista que requereixi treball de camp i que no estigui vinculat a centres de recerca, empreses o fundacions. El projecte pot comptar amb la col·laboració d’un equip de persones, però ha de ser dirigit per una investigadora.

Dotació: 4.000 euros

Data de presentació de propostes: de l’11 de febrer al 31 de març de 2021.

Lliurament de propostes: la documentació sol·licitada s’enviarà a la Secretaria de la Institució Catalana d’Història Natural (ichn@iec.cat) indicant a l’assumpte «Opta a l’Ajut ICHN a la Dona Naturalista 2021».

Consulteu les bases en aquest enllaç.