Delegació d’Osona – GNO

Sortides naturalistes «Descobreix els ecosistemes naturals» 2021

  • 24 de setembre de 2021, a les 19.30 h. Nit dels ratpenats, a càrrec de Jordi Camprodon, Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN). Activitat de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya. Més informació…
  • 25 de setembre de 2021, de 10 a 14 h. Arbres i arbusts del bosc de ribera, a càrrec d’Albert Palou, Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN). Més informació…

Totes les activitats són gratuïtes però, a causa de la situació canviant en les restriccions, es demana fer la inscripció a les Agendes del Museu del Ter o del GNO, o al telèfon 93 851 51 76 del Museu del Ter i confirmar les dates i l’estat de cada sortida.

Consulteu el programa complet

Consulteu el web del GNO

Els cursos naturalistes de la Institució i sortides tècniques a projectes de camp

25 i 26 de setembre de 2021. Geologia i mineralogia del Baix Llobregat, a càrrec de Roberto Espínola, geòleg i ambientòleg de l’Agència Catalana de l’Aigua, membre de l’equip del web Itineraris geològics.

16 i 17 d’octubre de 2021. Introducció a l’estudi dels líquens, a càrrec d’ Esteve Llop, Universitat de Barcelona.

23 i 24 d’octubre de 2021. Els bolets de les Terres de l’Ebre, a càrrec de Jaume Llistosella, Universitat de Barcelona, i Joan Moisès, Associació Micològica Bitxac.

Consulteu el programa sencer. Informació i inscripció: ichn@iec.cat.

Grup de treball Societat Catalana de Fotògrafs de Natura

29 de setembre de 2021, a les 19, a la sala Pere Coromines de l’IEC. Sessió audiovisual
El Projecte Bioimatge. De la mimesi a la metàfora i tornar a començar, a càrrec d’Ignasi Cebrian. Cal inscripció prèvia mitjançant el formulari que trobareu en aquest enllaç. Invitació.

4 d’octubre de 2021, a les 19 h, a la sala Pere Coromines de l’IEC, sessió audiovisual Tècniques de llarga exposició en fotografia de paisatge, fauna, macro i nocturna, a càrrec de Jordi Bas, Marta Bretó, Francesc Muntada, Tato Rosés i Xavier Sanjuan.

L’exposició «Natura a càmera lenta», es pot visitar al claustre de l’Institut d’Estudis fins al 4 d’octubre, de 9 a 20 h.

Consulteu el web de la SCFN.

Delegació del Bages

Dissabte 9 d’octubre de 2021, sortida a Santa Maria de Merlès (el Berguedà).

El punt de sortida és, a les 8.15 h, davant de l’EPSEM-UPC de Manresa (avinguda de les Bases de Manresa, 61-73), i està previst tornar a ser al mateix lloc al voltant de les 19 h. Podeu inscriure-us a l’adreça ichnbages@gmail.com fent constar el nom, els dos cognoms i, si no us heu apuntat ja a sortides anteriors, el vostre NIF per donar validesa a l’assegurança. El preu és de 20 € per als socis de la ICHN i de 25 € per a aquells que no en siguin. El preu inclou el viatge en autocar i l’import de l’entrada a Camadoca. Continua llegint

Grup de treball Antaxius, grup d’Estudi dels ortòpters de Catalunya

Dissabte 18 de setembre de 2021, Jornada de recerca d’ortòpters arreu del territori de Catalunya.

Sortides de camp obertes, a diferents comarques de Catalunya, guiades per experts del grup Antaxius-ICHN. Cartell.

La recerca es farà simultàniament a: la Garrotxa (guiada per Rafael Carbonell), Osona (guiada per Ramon Pou), el Bages (guiada per Sergi Fernández i Santi Guallar) i l’Alt Empordà (guiada per Joan Ventura i el grup de natura IAEDEN).

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom, però cal inscripció prèvia mitjançant l’adreça grupantaxius@gmail.com, indicant la comarca on es vol participar, nom, cognoms, DNI i telèfon mòbil.

Més informació…