Delegació d’Osona – GNO

Sortides naturalistes «Descobreix els ecosistemes naturals» 2022

  • 21 de maig de 2022, de 10 a 13 h, «Dia mundial de la migració dels peixos», a càrrec de membres del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis. Més informació…
  • 28 de maig de 2022, de 9 a 13 h, «Flora i vegetació», a càrrec d’Albert Palou i Carme Casas. Més informació… 

Les activitats es faran en grups reduïts i caldrà inscripció prèvia per mitjà del formulari que trobareu l’Agenda del Museu del Ter o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter). Consulteu el programa complet

Consulteu el web del GNO

Delegació de la Serralada Litoral Central

Seminari 2022 «Fenòmens naturals extrems: destruir per renéixer»

El seminari, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central – ICHN  i Cultura Mataró – Ajuntament de Mataró, consta de conferències i sortides, del 19 d’abril al 21 de maig de 2022. Les pròximes conferències són:

Dissabte 21 de maig. Sortida «L’ecologia del foc dels boscos mediterranis litorals al Maresme», a càrrec de Jordi Pagès, Fundació Pau Costa. Trobada a les 10 h, al Parc Prudenci Bertrana de Tordera.

Consulteu el programa complet. Cal inscripció prèvia mitjançant aquest formulari

Consulteu el web de la Delegació de la Serralada Litoral Central

Els cursos naturalistes de la Institució i sortides tècniques a projectes de camp

Cursos naturalistes

  • 21 de maig de 2022. «Introducció a l’estudi de les algues del litoral català», a càrrec d’Alba Vergés, professora de Botànica, Departament de Ciències Ambientals, UdG.
  • 28 i 29 de maig de 2022. «Com eren els mars durant el Triàsic? Passejada geològica per l’Alt Camp», a càrrec de Ramon Mercedes, professor del Departament de Geologia, UAB.

Sortides tècniques a projectes de camp

  • 5 de juny de 2022, de 10 a 17 h, a Campelles (el Ripollès) «Sortida de camp per observar i estudiar la successió volcànica de Campelles», a càrrec de Joan Martí, Geociències Barcelona – CSIC.

Per a més informació i inscripció, adreceu-vos a la Secretaria de la ICHN. Consulteu el programa complet.

Delegació del Bages

Diumenge 29 de maig de 2022, sortida matinal naturalista pel Baix Berguedà (termes de Casserres i Avià). El principal objectiu d’aquesta sortida és conèixer la balma i el salt d’aigua del molí de Bellús, guiada pels biòlegs Jordi Badia i Florenci Vallès.

El recorregut té uns 9 km de longitud i uns 140 metres de desnivell. La trobada és a les 9 h, a l’aparcament que hi ha davant del número 1 de la Prolongació del carrer Principal de l’Ametlla de Casserres (preneu la sortida 90 de la C-16, passat Gironella). Atenció, l’excursió és excepcionalment en diumenge per no coincidir amb d’altres activitats convocades el dissabte. La tornada és prevista al voltant de les 13.30h. Cal portar aigua, menjar i calçat adequat per caminar per la muntanya. Agrairem la inscripció prèvia a l’adreça ichnbages@gmail.com, abans del dijous 26 de maig per tal de tramitar una assegurança.

Tot i que el paisatge del Baix Berguedà vist de lluny pot semblar una mica monòton, alberga indrets de gran bellesa. Continua llegint

Presentació dels projectes Torras-Foulon 2020 i Ajut ICHN a la Dona Naturalista 2022

31 de maig de 2022, a les 19 h, a la sala Nicolau d’Olwer de l’IEC.

  • Presentació dels resultats del projecte «Interaccions planta-pol·linitzador en les comunitats d’abellots Bombus spp. en un gradient altitudinal al Pirineu oriental», de Jordi Artola. Premi Torras-Foulon 2020.
  • Lliurament de l’Ajut ICHN a la Dona Naturalista 2022 al projecte «Beure del fang: estudi dels abeuradors de papallones a Catalunya», de Clàudia Pla-Narbona Leon.