Assemblea general de socis de la ICHN

Dimarts 13 de juny de 2023, a les 18 h, a la Sala Pere Coromines de l’IEC, tindrà lloc l’Assemblea General de socis de la Institució, amb la renovació dels càrrecs del Consell Directiu, que enguany corresponen a la Vicepresidència, la Secretaria i sis vocalies.

En aquest enllaç trobareu l’ordre del dia amb les candidatures presentades, la papereta de votació, (la qual podeu editar enviar per correu electrònic, si és el cas) i l’acta de l’assemblea del 2022. Així mateix, us recordem que podeu emetre el vostre vot per correu electrònic tot indicant la candidatura que voteu, el vostre nom i el vostre número del DNI. Cal trametre aquest missatge a l’adreça ichn@iec.cat.

Una vegada acabada l’Assemblea, es nomenarà Socis d’Honor a Amador Viñolas i a Ernest Costa, per la seva trajectòria i dedicació a la ICHN.

Convocatòries 2023 de la iniciativa catalana per a l’Earth Biogenome Project (CBP)

L’Earth Biogenome Project (EBP), organitzat com una xarxa internacional de xarxes, té com a objectiu seqüenciar i caracteritzar els genomes de totes les espècies eucariotes. Aquest projecte constituirà una nova base per a impulsar solucions basades en la biologia amb la finalitat de preservar la biodiversitat i mantenir els
recursos necessaris per a la humanitat.

La Iniciativa Catalana per a l’Earth Biogenome Project (CBP), liderada per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i finançada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, contribueix a aquest esforç global amb l’elaboració d’un catàleg detallat del genoma de les espècies eucariotes que es troben dins l’àmbit geogràfic d’influència de l’IEC.

Un cop finalitzada la fase pilot, l’IEC obre ara dues convocatòries d’activitats de recerca dins el projecte CBP, que s’hauran de realitzar durant l’any 2023, i dedicades a:

  • Establir els recursos i les metodologies adequats per a l’extracció de DNA d’alt pes molecular; seqüenciar i dipositar els resultats al biobanc, i analitzar i gestionar  les dades obtingudes. Finançament disponible inicial: 175.000 €.
  • Organitzar la recollida de mostres d’espècies d’interès. Finançament disponible inicial: 60.000 €.

Les bases generals i específiques d’aquesta convocatòria han estat aprovades pel Consell Permanent de l’IEC (25 de maig de 2023). Les podeu llegir en aquest document. Qualsevol pregunta, comentari o al·legació relacionat amb les presents convocatòries o el seu procediment de sol·licitud es pot enviar per correu electrònic a la Secretaria Científica de l’IEC.

Termini de presentació: dijous 15 de juny de 2023.

Activitats de les Seccions de Ciències de l’IEC

Dilluns 12 de juny de 2023, a les 19 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, tindrà lloc la conferència No mobilitat; equitat, eficiència i sostenibilitat, a càrrec de Francesc X. Ventura i Teixidor, arquitecte i doctor en enginyeria del territori. Organitzada per la Secció de Ciències i Tecnologia.

L’acte també s’emetrà en directe mitjançant mitjançant YouTube i la Plataforma Zoom
Continue reading

ICEK_Les Nits de Sarawak

Dilluns 12 de juny de 2023, a las 8 del vespre, «500 días bajo tierra. “Time cave. El reto flamini”», a càrrec de Beatriz Flamini, alpinista i esportista d’elit i David Reyes, Federación Andaluza de Espeleologia (FAE). Coordinador de logística. Cartell

Es podrà seguir també  on line, mitjantçant aquest enllaç (ID de reunió: 886 9058 3935 / Codi d’accés: 494388)