Curs naturalista: La reintroducció i gestió dels grans carnívors en territoris ramaders. Entendre els conflictes al territori

  • 18 i 19 de novembre, curs «La reintroducció i gestió dels grans carnívors en territoris ramaders. Entendre els conflictes al territori», a càrrec de Vanesa Freixa Riba, exdirectora de l’Escola dels Pastors de Catalunya i corealitzadora del documental “El no a l’ós”. Consulteu el programa complet. Cal inscripció prèvia mitjançant aquest formulari.

Sortida naturalista a les Valls d’Aguilar (Alt Urgell)

El dissabte, 7 d’octubre visitarem diversos indrets bonics i interessants la majoria dels quals pertanyen al municipi de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell) i, a partir de les cinc de la tarda, intentarem escoltar i veure la brama del cérvol acompanyats del Jordi Palau,  director tècnic de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, espai natural protegit al qual pertany gran part del territori per on ens mourem.

L’hora de sortida és a les 8:15 h del matí de l’avinguda Bases de Manresa, davant de l’EPSEM-UPC a Manresa, i es preveu tornar al mateix lloc al voltant de les 21:00 h. El transport és amb cotxes particulars aportats pels assistents. Cal inscripció prèvia a l’adreça ichnbages@gmail.com

Trobareu els detalls de la sortida aquí

L’Institut d’Estudis Catalans anuncia la segona convocatòria d’ajuts per a la recerca en biogenoma (genoma de la biodiversitat)

L’IEC, d’acord amb la seva finalitat de contribuir a la coordinació, la realització i la difusió de la recerca, impulsa el coneixement de la biodiversitat del nostre medi a través d’una convocatòria —la segona— per a seqüenciar el genoma de les espècies eucariotes en els territoris de parla i cultura catalanes. Aquesta recerca, que ha estat possible gràcies al suport del Departament de Recerca i Universitats, està impulsada per la Iniciativa Catalana per a l’Earth Biogenome Project (CBP), en el si de la Societat Catalana de Biologia (SCB) i de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN).

Trobareu tot el detall de la informació clicant aquí