Delegació de la Garrotxa

· Dissabte 25 de març de 2023, de 9.30 a 14 h, a l’Espai Cràter d’Olot, tindrà lloc el XV Seminari del patrimoni natural de la Garrotxa. Cartell
Consulteu el programa provisional. Per participar-hi, cal inscripció prèvia mitjançant aquest formulari

· Diumenge 26 de març de 2023, de 9 a 14 h, sortida Vols conèixer les últimes orquídies còniques de la Garrotxa? Activitat dins de la campanya «La Biodiversitat de la Garrotxa davalla!» Cal inscripció prèvia mitjançant aquest formulari

Lloc i hora de trobada: en vehicle, a les 9 h des de l’aparcament del Parc Nou (Olot) i a les 10 h, a l’aparcament de Dosquers, (Maià de Montcal). Cartell

Vine a veure orquídies i participa en el cens i la conservació dels últims orquis cònics (Neotinea conica) de la Garrotxa.

Activitats per descobrir la biodiversitat de la comarca. La delegació de la Garrotxa de la ICHN realitza des de fa molts anys seguiments sobre diversos grups d’organismes i espècies amenaçades de la Garrotxa i del Ripollès. En les sortides a part de veure fauna i flora es fan els censos i seguiments i d’aquesta manera podem saber com estan evolucionant les poblacions al llarg dels anys.

Un exemple és l’orquis cònic (Neotinea conica), una orquídea silvestre amb poblacions que han davallat a la Garrotxa i a tota Catalunya. Enguany amb el Grup Orquidològic de Catalunya fem el cens d’algunes espècies amenaçades. A la sortida buscarem les poblacions citades a la Garrotxa i intentarem trobar alguna altra localitat. Apuntat-hi. Organitzada per la Delegació de la Garrotxa de la ICHN i el Grup Orquidològic de Catalunya.

Consulteu el web de la delegació de la Garrotxa.