Manual d’estadístiques de patents de l’OCDE

Manual d’estadístiques de patents de l’OCDEL’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM) ha publicat per primer cop en castellà l’última edició del Manual d’estadístiques de patents de l’OCDE (versió de 2009 revisada i ampliada del manual de 1994). S’hi pot accedir a través de l’apartat Estadísticas del lloc web de l’OEPM.

Aquest manual, elaborat per la Secretaria de l’OCDE conjuntament amb el grup de treball d’Experts Nacionals en Indicadors de Ciència i Tecnologia (NESTI), forma part de la col·lecció de manuals de l’OCDE que tracten de la mesura de les activitats científiques i tècniques.

Les patents aporten informació sobre l’activitat inventiva, però s’han de saber utilitzar i interpretar, sovint combinades amb altres tipus de dades, per obtenir informació sobre la innovació. Aquest manual ofereix unes directrius per a saber quan es poden utilitzar les estadístiques basades en les patents com a indicadors de la ciència i la tecnologia, així com recomanacions per a la recopilació i interpretació dels indicadors de patents.

Al portal web MERIDIÀ podeu trobar més informació sobre patents (informes, documents, enllaços).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter