Convocatòria Juan de la Cierva

Programa Juan de la CiervaA l’apartat de Recursos Humans del portal MERIDIÀ s’ha actualitzat l’informe del Programa Juan de la Cierva amb la informació de les convocatòries 2008 i 2009.

El Subprograma Juan de la Cierva (MICINN-JDC) està inclòs dins del Programa Nacional de contractació i incorporació de RRHH, de la Línia instrumental de Recursos Humans del Pla Nacional de R+D+I (2008-2011).

Aquest subprograma té per objectiu subvencionar la contractació laboral de doctors en totes les àrees del coneixement per un període de 3 anys en organismes públics d’R+D d’Espanya (universitats, centres tecnològics i centres públics i privats sense ànim de lucre) per a la seva incorporació en equips d’investigació.

Aquest subprograma va dirigit a la contractació de joves doctors, amb atenció especial al col·lectiu d’investigadors que ha obtingut el seu títol de doctor recentment, per tal de donar suport a la incorporació de personal altament qualificat en els equips d’investigació. La convocatòria d’aquestes subvencions es realitza anualment, i s’hi concedeixen un màxim de 350 ajuts.

Segons les dades que s’han anat publicant al lloc web del Ministerio de Ciencia e Innovación, en el període 2004-2009 s’han contractat 854 investigadors dels territoris de llengua i cultura catalanes. Aquesta xifra representa una mitjana superior al 40% del total d’ajuts repartits arreu de l’Estat Espanyol:
– Catalunya (30,6%)
– País Valencià (9,0%)
– Illes Balears (1,3%)

Per àmbits dels Reports de la recerca a Catalunya (IEC), les àrees científiques predominants són:
– Física (11,7%)
– Biologia Cel·lular, Molecular i Bioquímica (10,5%)
– Química (9,6%)
– Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (8,8%)
– Medicina (7,5%)

La classificació per Àrees ANEP també dóna uns resultats similars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter