Programa Estudios y Análisis

Ministerio de EducaciónA l’apartat de Recursos Econòmics del portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat la informació de les convocatòries 2007-2009 del Programa Estudios y Análisis, dins de l’Informe Projectes de recerca i accions complementàries del Plan Nacional I+D+I.

El Programa de Estudios y Análisis (EA) és una actuació del Ministerio de Educación per tal de millorar de la qualitat de l’ensenyament superior i l’activitat del professorat universitari del sistema espanyol d’educació superior. Aquest programa, de convocatòria anual, subvenciona projectes a titulats, doctors i professors universitaris que proposin una anàlisi o avaluació i seguiment d’algun dels aspectes del sistema universitari espanyol, com l’aplicació de les noves tecnologies en l’ensenyament superior, els programes de formació i mobilitat del personal investigador, els instruments d’orientació i suport pels universitaris, l’adaptació al procés de Bolonya, etc.
Segons les dades que s’han anat publicant al lloc web del Ministerio de Educación, en el període 2001-2009 s’han subvencionat 118 projectes dels territoris de llengua i cultura catalanes:

  • Catalunya (75,4%)
  • País Valencià (19,5%)
  • Illes Balears (5,1%)

Pel que fa a la temàtica, en l’informe de Meridià aquesta no va associada als projectes concrets, sinó a les entitats (sobretot departaments universitaris i instituts de recerca) que han rebut la subvenció. Per àmbits dels Reports de la recerca a Catalunya (IEC), les àrees científiques majoritàries són:

  • Pedagogia (16,8%)
  • Psicologia (15,2%)
  • Tecnologies de la Informació i la Comunicació (12,0%)
  • Comunicació i Informació (8,8%)
  • Economia (8,0%)
  • Matemàtica (8,0%)

També podeu trobareu més informació al Buscador EA-WEB, un dipòsit digital amb informació sobre els continguts, resums i paraules clau dels projectes finançats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter