El Govern de Catalunya aprova el Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2010-2013

El Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2010-2013, presentat pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, és l’eina mitjançant la qual la Generalitat de Catalunya exerceix la tasca de planificació, foment i coordinació de la recerca i la innovació del país. El PRI 2010-2013 és el document en què se sustenta el desenvolupament del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) durant els propers quatre anys.

Aquest nou Pla, que té previst invertir més de 5.000 milions d’euros en R+D+I, té la finalitat d’alinear-se amb el 7è Programa marc de recerca i desenvolupament tecnològic (2007-2013) de la UE.

El contingut del PRI es desplega en cinc blocs:

  • El marc de referència
  • La visió estratègica
  • Les polítiques i actuacions (inclou deu objectius estratègics)
  • La programació econòmica
  • La implantació, el seguiment, la revisió i l’avaluació del PRI

A diferència de plans anteriors, en l’elaboració del PRI 2010-2013 hi han participat diferents departaments de la Generalitat i hi ha intervingut l’OCDE per avaluar el sistema de recerca i innovació català. També s’ha rebut assessorament del Consell Català de Recerca i Innovació (CCRI).

El PRI té tres eixos principals que són les PYMES, la internacionalització i els serveis, i es focalitza en 17 àmbits estratègics de recerca. Alguns d’aquests sectors són l’eficiència energètica i les energies renovables; la gestió de l’aigua, la mobilitat sostenible i els edificis adaptats a les noves necessitats socials; la producció i el disseny innovador de productes ecològics, entre d’altres temes.

El document es pot consultar a la pàgina web del PRI, o bé, a l’apartat de Recursos econòmics i de Recursos humans del portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter