Institució CERCA

CERCA

El Govern ha aprovat els estatuts de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), que té l’objectiu de donar suport als 39 centres d’excel·lència participats per la Generalitat que actualment formen part del programa CERCA. També, es proposa fomentar la seva projecció corporativa, institucional i científica, de manera que puguin incrementar i consolidar posicions de lideratge internacional. A més, vol implementar les polítiques adreçades a aquests centres, així com a altres estructures de recerca.

La Fundació serà representada pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i es promou amb la voluntat que esdevingui un instrument de suport a l’Administració en temes d’R+D+I, de facilitar la implementació de les millors pràctiques que es duen a terme arreu del món en la gestió de la recerca, i de treballar per l’excel·lència de les activitats que desenvolupen els centres de recerca de la Generalitat. Així mateix, es compleix un dels principals compromisos del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), que és la creació de l’agència de centres de recerca de Catalunya.

El document que descriu el sistema de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) es pot consultar a la pàgina web de la Generalitat, o bé, a l’apartat Entitats del portal web Meridià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter