Professorat de les universitats públiques valencianes i balears

EstadístiquesA MERIDIÀ s’ha publicat un nou informe a l’apartat de Recursos humans: Personal Docent i Investigador (PDI), per universitats i departaments. Aquest informe presenta la distribució departamental del professorat de les universitats públiques del País Valencià i de les Illes Balears en el període 1999-2008.

Les fonts d’informació són les memòries de les mateixes universitats, les quals poden presentar petites discrepàncies a l’hora d’incloure determinades categories de personal, a més d’establir diferents mesos de tancament de les dades:

Aquest informe es pot complementar amb els que presenten les dades del PDI de les universitats públiques de Catalunya (Comissionat d’Universitats i Recerca, les dades no inclouen la categoria d’ajudants) i d’Espanya (Instituto Nacional de Estadística). Així, en el curs 2007-2008, les universitats públiques dels territoris de llengua i cultura catalanes suposen el 28,2% del professorat espanyol: Catalunya (16,1%, inclou la categoria d’ajudants), País Valencià (11,0%) i Illes Balears (1,1%). En futures anàlisis, es pot estudiar l’evolució per grans àmbits temàtics.

Per a més informació, podeu consultar els informes, documents i enllaços disponibles a l’apartat Recursos humans de MERIDIÀ.

2 respostes a Professorat de les universitats públiques valencianes i balears

 • Susana Archondo diu:

  Buenos Dias,
  Me parece muy bueno el espacio que tienen he estado revisandolo y es muy completo.
  ¿Quisiera saber si ustedes cuentan con datos referentes a profesores eméritos de Cataluña?
  Muchas Gracias

 • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

  Benvolguda,

  en resposta a la teva pregunta, pots trobar les dades sobre professors emèrits de Catalunya al tercer informe (“Personal Docent Investigador (PDI), per categories i àrees de coneixement MEC”) de la pàgina 1 de l’apartat de Recursos Humans de MERIDIÀ. A més, a la pàgina 3 del mateix apartat hi trobaràs un informe amb el mateix títol però que conté les dades d’Espanya.

  Restem a la teva disposició per qualsevol altra pregunta o comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter