Projectes CENIT

CENITEl programa CENIT (Consorcios Estratégicos Nacionales en Investigación Técnica) està gestionat pel Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial (CDTI) i forma part de l’estratègia INGENIO 2010. Des de l’any 2006, CENIT finança grans projectes integrats d’investigació industrial de caràcter estratègic en àrees tecnològiques de futur i amb forta projecció internacional:  Medi ambient i energia; Transport; Biomedicina; Tecnologies de la informació i de les comunicacions; Seguretat; Materials; Agroalimentació, etc.

Els projectes CENIT tenen una durada de 4 anys i es formalitzen mitjançant un consorci d’empreses o una Agrupació d’Interés Econòmic (AIE). La inversió total en el projecte s’ha de situar entre els 20 i els 40 milions d’euros (M€), dels quals la subvenció pública pot arribar a la meitat com a màxim. Els grups de recerca de centres públics de recerca, universitats i centres tecnològics poden participar-hi amb la modalitat de subcontractació.

Segons les dades del CDTI, en el període 2006-2008 la inversió mitjana per projecte ha arribat als 27 M€, amb una subvenció pública de 12 M€. Pel que fa a les entitats participants, hi han intervingut 848 empreses (59,3% de les quals eren PIMES) i 1.028 grups d’investigació (un 50% dels quals eren universitaris). En la distribució del pressupost total dels projectes per comunitats autònomes (2007-2008), destaquen Madrid (33,8%), País Basc (18,1%) i Catalunya (16,4%), mentre que el País Valencià arriba al 5%.

A l’apartat de Recursos econòmics de MERIDIÀ es pot consultar un informe que presenta la concessió de nous projectes de recerca coordinats del programa CENIT (no s’han tingut en compte les participacions), per empreses coordinadores (inclou la comunitat autònoma), convocatòries anuals, plans i, per caracteritzar cada projecte, codis de la Classificació Catalana d’Activitats Econòmiques (CCAE93).

A partir de les dades de MERIDIÀ, en el període 2006-2009 s’han concedit 79 projectes CENIT amb una subvenció global de 951 M€. Segons la comunitat autònoma de les empreses coordinadores, Madrid ocupa la primera posició (29 projectes coordinats i 349,7 M€ de subvenció), seguida de Catalunya (15 projectes i 189,8 M€) i del País Basc (11 projectes i 128,8 M€). Per la seva banda, el País Valencià ha coordinat 4 projectes, amb una subvenció global de 45,9 M€.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del programa CENIT o l’apartat de Recursos econòmics de MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter