Review of Regional Innovation: Catalonia, Spain (OCDE)

OCDEL’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) ha elaborat un informe sobre el sistema de recerca i innovació català, per encàrrec del Departament d’Empresa i Ocupació i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), ara Talència. Amb la realització d’aquest estudi, titulat “Review of Regional Innovation: Catalonia, Spain”, es compleix un dels compromisos del Pacte Nacional de Recerca i Innovació 2010-2013 (PNRI) d’avaluar el sistema un any després de la signatura del Pacte.

Catalunya és la primera comunitat autònoma de l’Estat que ha estat avaluada per l’OCDE. La metodologia utilitzada per l’elaboració del document també s’ha aplicat a regions de la Xina, del Regne Unit i d’Itàlia. L’informe posa una atenció especial a:

  • Valorar el funcionament global de la regió en termes d’indicadors estàndard de competitivitat i innovació.
  • Avaluar el funcionament dels components principals del sistema d’innovació.
  • Proposar recomanacions polítiques basades en la valoració de les fortaleses i les debilitats del sistema actual i del seu funcionament, així com la valoració dels canvis que s’estan fent en el marc del PNRI.

Per a més informació, podeu consultar la notícia “L’OCDE avalua el sistema de recerca i innovació català en el seu informe dedicat a Catalunya” a la pàgina web del DIUE. També es pot accedir al document sencer des del lloc web de l’OCDE i l’apartat Context del portal Meridià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter