Llibre blanc de la recerca matemàtica a Catalunya, 2000-2009 (IEC)

DocumentsL’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha editat en línia el Llibre blanc de la recerca matemàtica a Catalunya (2000-2009) amb la voluntat de reunir en un sol document informació sobre l’estat actual de la recerca en matemàtiques a Catalunya. El llibre és fruit d’un projecte de recerca de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC. L’equip redactor està format per Joan del Castillo (Universitat Autònoma de Barcelona), Xavier Jarque (Universitat de Barcelona) i Margarida Mitjana (Universitat Politècnica de Catalunya), sota la coordinació de Manuel Castellet, membre de l’Institut.

El Llibre blanc, que és d’accés obert, conté informació detallada dels projectes de recerca finançats pel Govern espanyol actius durant el 2009 i dels grups de recerca reconeguts i aprovats per la Generalitat de Catalunya el 2009, així com els diversos projectes finançats per la Comissió Europea en el període que va des de l’inici del 2000 fins a final del 2009. També incorpora les tesis doctorals llegides a les universitats catalanes entre els anys 2000-2009 i les tesis de tots els becaris postdoctorals, i les activitats de recerca d’àmbit internacional dutes a terme al llarg d’aquest període. Així mateix, inclou el llistat del personal investigador en matemàtiques amb el grau de doctor que va treballar de manera estable a Catalunya a final del 2009, així com dels membres de la comunitat que formen o han format part recentment de comitès editorials i d’organismes científics, i dels investigadors visitants que han treballat en estades llargues a Catalunya durant el període 2000-2009. A més, recull dotze articles breus d’autor sobre la situació actual de la recerca matemàtica a Catalunya des de la perspectiva de les diverses temàtiques en el context internacional.

El document s’ha presentat el 10 de juny a la seu de l’IEC i l’acte ha estat presidit per Salvador Giner, president de l’IEC, i David Serrat, president de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut. També hi ha participat Joan Majó, comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

2 respostes a Llibre blanc de la recerca matemàtica a Catalunya, 2000-2009 (IEC)

 • Margarida Mitjana diu:

  Si us plau, afegiu el nom de la Universitat Politècnica de Catalunya, de la qual sóc professora, al costat del meu nom quan parleu de l’equip de redacció.
  Cordialment, Margarida Mitjana

 • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

  Benvolguda,
  Tal com ens demanes hem afegit al text el nom de la universitat de la qual ets professora i aprofitem per demanar-te disculpes per l’error de tecleig.
  Salutacions cordials,
  Observatori de la Recerca (OR-IEC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter