Resolució de la convocatòria CENIT 2010

CDTI

L’objectiu del programa CENIT (Consorcios Estratégicos Nacionales en Investigación Técnica) és finançar grans projectes d’investigació industrial, de caràcter estratègic, gran dimensió, abast internacional i on hi col·laboren empreses i grups de recerca. En la resolució de la convocatòria 2010 s’han distribuït 120 milions d’euros (M€) entre 12 grans projectes quadriennals, dos dels quals estan liderats per una empresa catalana i una valenciana.

En total, els 12 projectes CENIT 2010 compten amb la participació de 156 empreses i 207 grups de recerca. En aquest darrer àmbit, el pressupost subcontractat a organismes d’investigació arriba als 75 M€. La distribució per comunitat autònoma de l’empresa coordinadora dels projectes és la següent:

  • Madrid: 7 projectes.
  • País Basc: 2 projectes.
  • Catalunya: 1 projecte.
  • País Valencià: 1 projecte.
  • Navarra: 1 projecte.

El Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial (CDTI) gestiona el programa des del seu inici l’any 2006 (vegeu l’entrada publicada l’1 de juny de 2010). Així, CENIT ja ha finançat 91 grans iniciatives d’investigació industrial amb 1.071 M€ i ha implicat la participació de 1.253 empreses i 1.589 grups de recerca. Fins ara, Catalunya i el País Valencià han coordinat, respectivament, 16 i 5 projectes.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del programa CENIT o l’apartat de Recursos econòmics de MERIDIÀ, on ja s’han incorporat les dades de la darrera convocatòria (els imports dels projectes resten pendents de la publicació oficial).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter