Nou èxit de Catalunya a les ERC Starting Grants

ERC

L’European Research Council (ERC) ha resolt la convocatòria 2010 del programa Starting Grants. Com va succeir a les dues convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 9 (39,1%) dels 23 projectes atorgats a joves investigadors (a més, el País Valencià n’ha obtingut 1). Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 2 milions d’euros (M€) per desenvolupar recerques de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria de les ERC Starting Grants està adreçada als millors joves investigadors (36 anys de mitjana d’edat) i de qualsevol nacionalitat per treballar a universitats i institucions de recerca de 21 països europeus. En aquest sentit, el nombre d’investigadors de fora d’Europa s’ha duplicat en aquesta convocatòria, que ha seleccionat 427 projectes (580 M€) presentats per investigadors de 39 nacionalitats. El repartiment dels projectes concedits per grans camps científics és el següent:

  • Life Sciences: 153 projectes (35,8%).
  • Physical Sciences & Engineering (PE): 195 projectes (45,7%).
  • Social Sciences & Humanities (SH): 79 projectes (18,5%).

Catalunya ha obtingut 9 ERC Starting Grants 2010, amb un predomini dels camps SH (4 projectes) i PE (4 projectes, als quals cal afegir 1 del País Valencià). El camp de les ciències de la vida (LS) va recollir la majoria de projectes catalans de les dues convocatòries anteriors, però ara només s’ha reconegut 1 projecte del nostre país. Des de l’any 2007, Espanya ha obtingut 66 ERC Starting Grants, dels quals 34 investiguen a Catalunya (51,5%) i 2 al País Valencià (3,0%).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC o les entrades d’aquest blog dels dies 26 de gener de 2010 i 14 de juny de 2010. Properament, les dades de la convocatòria 2010 d’ERC Starting Grants es podran consultar de forma desagregada al portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter