The 2010 EU Industrial R&D Investment Scoreboard

SB 2010

S’ha publicat la darrera versió de l’informe anual de les 1.000 empreses de la Unió Europea (UE) i les 1.000 del món, que van realitzar una major inversió en R+D a l’exercici fiscal 2009. De les 27 empreses espanyoles, només n’hi ha 3 que tenen la seu social a Catalunya, totes elles del sector industrial de química i farmàcia.

L’actualització anual de l’informe és responsabilitat de l’Economics of Industrial Research & Innovation (IRI), una iniciativa de l’Institute for Prospective Technological Studies (IPTS), integrat a l’European Commission’s Joint Research Centre (JRC). Organitzades per països, sectors industrials i empreses, les dades sobre inversió empresarial en R+D es poden complementar amb altres informacions econòmiques i financeres dels darrers quatre exercicis.

Malgrat que les empreses executen un 61,1% de la despesa catalana en R+D (any 2008), a l’informe només n’hi surten 3 que tenen la seu social a Catalunya (de les 27 de l’Estat espanyol):

  • Almirall (sector farmacèutic): ocupa la posició 141 de la UE i la 5a d’Espanya.
  • Grifols (sector farmacèutic): situada al lloc 773 de la UE i 21 d’Espanya.
  • Ercros (sector químic): ocupa la posició 961 de la UE i la 26 d’Espanya.

El document sencer es pot consultar al lloc web de l’IRI, o bé, a l’apartat Context del Portal MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter