Interès creixent de la societat per la ciència i la tecnologia

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) ha publicat els resultats de la cinquena edició de l’Enquesta Nacional de Percepció Social de la Ciència i la Tecnologia. L’enquesta es realitza des de l’any 2002 amb una periodicitat biennal, a partir d’una mostra àmplia i representativa de la població de totes les comunitats autònomes.

Els últims resultats assenyalen un interès creixent per la ciència i la tecnologia (un 36% més que el 2008), i la situen com a quarta prioritat ciutadana a l’hora d’augmentar la despesa pública. Fins i tot, en l’actual context de crisi, un 77% de la població seria partidària de mantenir o augmentar el pressupost d’R+D.

De l’estudi també se n’extreu que la imatge social de la ciència és positiva. Ha augmentat un 10% el percentatge de persones que associen el progrés científic al desenvolupament econòmic, i un 20% el que l’associa a l’ocupació.

Una altra dada destacable de l’estudi és el dèficit d’informació sobre ciència i tecnologia des dels mitjans de comunicació. La televisió és la font més important, tot i que Internet és més usat per la població menor de 34 anys. Aquest últim mitjà és l’única font considerada suficient per la informació rebuda, per un 66,8% de la població.

Per últim, l’enquesta destaca el prestigi dels científics que, juntament amb els metges, són els professionals més ben valorats.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la FECYT. Així mateix, podeu consultar l’entrada del 15 d’octubre de 2010 en aquest mateix blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter