Contractació d’investigadors per empreses: Subprograma Torres Quevedo

Ministerio de Educación

A l’apartat Recursos Humans del portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat l’informe del Programa Torres Quevedo amb les dades corresponents a les convocatòries 2008 i 2009. Els territoris de llengua i cultura catalanes han rebut el 31% dels ajuts de l’Estat espanyol.

El Subprograma Torres Quevedo (MICINN-PTQ) està inclòs dins del Programa Nacional de contractació i incorporació de RRHH del Pla Nacional de R+D+I (2008-2011). Aquest subprograma té per objectiu la subvenció d’ajuts per un període de tres anys per a la contractació laboral d’investigadors (doctors i tecnòlegs) per part d’empreses, associacions empresarials, centres tecnològics i parcs científics i tecnològics, per a desenvolupar projectes concrets de recerca industrial, desenvolupament tecnològic o estudis de viabilitat tècnica previs.

Segons les dades que s’han anat publicant al lloc web del Ministerio de Ciencia e Innovación, en el període 2001-2009 s’han contractat 1.792 investigadors dels territoris de llengua i cultura catalanes. Aquesta xifra representa una mitjana superior al 31% del total d’ajuts repartits arreu de  l’Estat espanyol. Per territoris, el repartiment és el següent:

  • Catalunya (72,5%)
  • Illes Balears (1,3%)
  • País Valencià (26,1%)

Segons la Classificació Catalana d’Activitats Econòmiques (CCAE93 Revisió 01), els sectors empresarials predominants són:

  • Recerca i desenvolupament -codi 73- (37,4%)
  • Indústries químiques -codi 24- (11,6%)
  • Altres activitats empresarials: : consulta, assessorament, serveis tècnics, etc. -codi 74- (11,4%)
  • Activitats informàtiques -codi 72- (11,1%)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter