Anàlisi comparativa de la producció científica catalana

S’ha publicat l’informe “Anàlisi comparativa internacional de la producció científica dels agents de recerca de Catalunya: una visió de sistema” elaborat per l’Oficina de Coordinació en Recerca i Innovació (OCRI) del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. L’informe presenta, en un primer apartat, una anàlisi de la situació del sistema d’R+D+I català i les seves institucions en el context internacional. La segona part de l’informe consta d’una anàlisi comparativa en referència a d’altres països del nostre context (Espanya, França, Alemanya, Regne Unit, Irlanda, Holanda, Bèlgica i Països Nòrdics).

L’anàlisi es basa en dades provinents de l’informe SCImago Institutions Rankings (SIR) World Report 2010 sobre la producció científica de les institucions de recerca del món,  i de l’informe elaborat per SCImago i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Indicadors bibliomètrics de l’activitat científica de Catalunya (Scopus, 2003-2008): síntesis, el qual se centra en les institucions catalanes (vegeu l’entrada de 29 de novembre de 2010). Les dades es presenten per sectors: universitats, centres de recerca i hospitals catalans. Els indicadors principals que s’utilitzen són la producció científica i l’impacte científic d’aquestes institucions.

També s’ha publicat la memòria de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació (CIRI) corresponent a l’any 2010.

Tant l’informe com la memòria, es poden consultar als llocs webs de l’OCRI i del CIRI. Ambdós documents es poden consultar també al portal web MERIDIÀ, a l’apartat Publicacions i Entitats, respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter