L’AECC finança la recerca contra el càncer

Amb el propòsit de lluitar contra les malalties oncològiques, l’Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) va finançar 42 projectes des de l’any 2006 al 2010, 10 dels quals van ser executats per entitats de Catalunya (el 23,80% del global espanyol), 4 pel País Valencià (9,52%) i 1 per les Illes Balears (2,38%).

L’AECC es va constituir l’any 1953 amb la voluntat de promoure la recerca oncològica de totes les modalitats de la malaltia conegudes. En aquest sentit, la Fundació finança projectes, grups i investigadors individuals mitjançant més de 100 programes de recerca científica, i de formació de científics, estudiants o professionals. Actualment, es desenvolupen programes d’investigació de càncer de colon, càncer de mama, càncer de melanoma, càncer de bufeta, càncer infantil, entre d’altres.

En l’àmbit espanyol, es van finançar un total de 42 projectes en què hi van participar una cinquantena d’entitats de recerca. Quant a la seva tipologia, la majoria es tracta d’institucions de recerca i centres sanitaris (30 i 10, respectivament) i en menor proporció, participen centres tecnològics i universitats (2 i 8). La presència d’entitats dels territoris de llengua i cultura catalanes representa un 30% del conjunt de les entitats espanyoles. A Catalunya, hi participen 10 entitats (7 institucions de recerca i 3 centres sanitaris), al País Valencià 2 (1 centre de recerca i 1 universitat) i a les Illes Balears 1 centre de recerca.

Al portal web MERIDIÀ podeu consultar l’informe recent Projectes de l’AECC, que inclou els projectes que ha finançat l’Associació en aquests últims cinc anys. També, podeu informar-vos de la recerca sanitària desenvolupada per l’AATRM, la Fundació la Marató de TV3, FIPSE i SEPAR. Les dades més detallades dels informes es poden consultar com usuari registrat (per sol·licitar l’alta o recordar la clau d’accés, podeu enviar un correu electrònic a l’Observatori de la Recerca). D’altra banda,  el lloc web de l’AECC posa a l’abast de tothom la informació sobre els ajuts i programes de recerca que finança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter