Un altre èxit català a les ERC Advanced Grants

ERC

L’European Research Council (ERC) ha resolt la convocatòria 2010 del programa Advanced Grants. Com va succeir a les dues convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 7 dels 13 projectes atorgats. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 3,5 milions d’euros (M€) per desenvolupar recerques de gran abast, innovadores i de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria de les ERC Advanced Grants està adreçada als millors investigadors ja consolidats i de qualsevol nacionalitat, amb l’objectiu de donar suport a treballs de recerca iniciats que destaquin per la seva ambició i originalitat. Les 2.009 sol·licituds rebudes per l’ERC s’han avaluat exclusivament per criteris d’excel·lència científica. Així, la convocatòria 2010 ha reconegut 266 investigadors de 26 nacionalitats que treballen a universitats i institucions de recerca de 20 països europeus. El repartiment dels 266 projectes (590 M€) per grans camps científics és el següent:

  • Physical Sciences & Engineering (PE): 123 projectes (46,3%).
  • Life Sciences (LS): 99 projectes (37,2%).
  • Social Sciences & Humanities (SH): 44 projectes (16,5%).

Dels 13 projectes d’institucions espanyoles, Catalunya n’ha obtingut 7: 3 de LS; 2 de PE; i 2 de SH. Des de l’any 2008, l’ERC ha concedit 783 ajuts per un import global 1.622 M€, dels quals Espanya n’ha rebut 38 (4,9%), amb 21 per Catalunya i 1 per al País Valencià.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC o les entrades d’aquest blog dels dies 26 de gener, 14 de juny i 21 d’octubre de 2010. Properament, totes aquestes dades es podran consultar de forma desagregada al portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter