Creix el nombre d’empreses als parcs científics i tecnològics

logoXPCAT

Des de l’any 2003, existeix la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), que agrupa 21 socis. L’increment del nombre d’empreses situades als parcs ha estat constant, i l’any 2009 ha augmentat un 31,2%.

Un parc científic és una organització que estimula i gestiona el flux de coneixement i tecnologia entre universitats, institucions de recerca, empreses i mercats. Els parcs científics i tecnològics tenen 3 objectius principals: promoure la recerca; facilitar el contacte universitat-empresa i la difusió dels resultats de la investigació universitària a la societat; i la creació d’empreses tecnològicament innovadores.

A Catalunya, l’XPCAT actualment n’agrupa 21. Aquesta xarxa integra grups i centres de recerca universitaris, centres tecnològics, incubadores empresarials, grans corporacions amb els seus centres d’R+D associats, empreses focalitzades en la innovació i noves empreses basades en el coneixement.

Segons les dades publicades a la memòria de 2009 de l’XPCAT, el nombre d’empreses ubicades als parcs ha augmentat un 31,2% des del 2008 (1.650 empreses) al 2009 (2.165). Hi ha 18 incubadores d’empreses als parcs que tenen un total de 315 empreses en incubació.

Pel que fa a la distribució de les empreses per dimensions, l’any 2009, és la següent:

  • Micro empresa (46,9%)
  • Petita empresa (34,5%)
  • Mitjana empresa (10,9%)
  • Gran empresa (7,7%)

El nombre de treballadors als parcs científics de Catalunya també s’ha incrementat al 2009 (64.185 persones) respecte l’any anterior (50.058 persones), amb una pujada del 28,2%. Per últim, s’observa un increment de la facturació, que el 2009 arribà al total de 6.635 milions d’euros.

Per a més informació, podeu consultar la memòria al lloc web de l’XPCAT, que els propers dies també serà accessible a l’apartat Entitats del portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter