8 de març, Dia Internacional de la Dona

Dia de la dona

Avui, 8 de març, és una data rellevant en la reivindicació dels drets de les dones treballadores. És una jornada, reconeguda per l’ONU, que es dedica a la reflexió de les condicions vitals i laborals de les dones d’arreu del món. Tradicionalment, en aquesta diada simbòlica es duen a terme actes i activitats entorn la tasca d’abolir les desigualtats sexistes. La Direcció General de Recerca (DGR) impulsa diverses actuacions en màteria de gènere, amb l’objectiu d’aconseguir una societat més justa i equilibrada.

El Dia internacional de la Dona no té l’origen en un esdeveniment concret. La història més estesa sobre la commemoració del 8 de març fa referència als fets que van succeir l’any 1908, en aquesta mateixa data, quan van morir calcinades treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York en un incendi provocat, com a protesta dels salaris baixos i les condicions de treball indignes que patien.

Al marge dels orígens reals de l’elecció d’aquesta data, la Generalitat de Catalunya realitza accions per transformar i millorar la situació de les dones. En aquest sentit, des de la DGR s’han impulsat plans específics, com l’actual Pla de polítiques de dones 2008-2011, i s’ha avançat en el terreny legislatiu. La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada recentment pel Parlament de Catalunya, és una mostra d’aquest avenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter