Ajuts per a la formació de professorat universitari

Ministerio de Educación

El subprograma Formación de Profesorado Universitario (FPU-MED) del Ministerio de Educación (MED), fomenta la formació docent i investigadora de titulats superiors per facilitar la seva incorporació al sistema espanyol d’educació superior i recerca científica. Al portal web MERIDIÀ, s’ha actualitzat l’Informe Becas y ayudas de Formación de Profesorado Universitario (FPU) que incorpora les dades corresponents a la convocatòria de 2009.

El subprograma FPU-MED està inclòs dins del Plan Nacional de I+D+I (2008-2011). Els ajuts tenen una durada màxima de 4 anys, els dos primers en règim de beca i els darrers de contracte laboral.

Les dades detallades sobre els ajuts concedits es poden consultar al portal web MERIDIÀ, on s’ha actualitzat l’Informe estadístic amb la informació corresponent a la convocatòria de 2009 (resta pendent la incorporació les dades de concessions per renúncia que encara no han estat publicades). Les dades disponibles comprenen el període 2000-2009, en el qual s’han concedit, als territoris de llengua i cultura catalanes, un 30,5% de la subvenció estatal:

  • Catalunya:  1.943 ajuts (19,5%)
  • Illes Balears: 55 ajuts (0,6%)
  • País Valencià: 1.041 ajuts (10,4%)

El Gràfic amb les dades distribuïdes per àmbits dels Reports de la recerca, mostra que els ajuts van dirigits, majoritàriament, a investigadors de les àrees de les ciències experimentals i de les enginyeries.

Els destinataris dels ajuts FPU-MED a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià,  realitzen les beques i contractes, principalment, en universitats (90,6%). El percentatge restant ho fan en instituts i centres de recerca.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Ministerio de Educación (MED), així com l’apartat de Recursos Humans del portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter