Mapes de patents

El portal web MERIDIÀ ofereix la possibilitat de consultar mapes que aporten una perspectiva visual i geogràfica a les dades estadístiques. Així, es pot consultar el Mapa de Sol·licituds de patents a l’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM) (Catalunya, Illes Balears i País Valencià; 2000-2008), i el Mapa de Sol·licituds de patents a l’European Patent Office (EPO) (Catalunya, Illes Balears i País Valencià; 1996-2006). Aquests mapes permeten filtrar les dades segons l’any de sol·licitud i els codis de la Classificació Internacional de Patents (CIP).

En el cas de les patents europees, les dades poden venir representades per xifres decimals, ja que la distribució geogràfica de les sol·licituds s’assigna d’acord al país de residència de l’inventor, i en els casos de més d’un inventor, la sol·licitud es divideix a parts iguals entre tots ells i les seves residències, per evitar recomptes duplicats. També cal tenir en compte que existeix un retard de 4-5 anys en la publicació de les dades per regions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter